Δήλωση του Δικηγόρου Β. ΝΟΥΛΕΖΑ Για τον καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton

0
266 views

Επιβεβαιώνει ο Δικηγόρος -Ποινικολόγος κος ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ ότι επικοινώνησε σήμερα 17.9 με τον συλληφθέντα 27χρονο κατηγορούμενο Γ.Π. κάτοικο Μάλεμε Χανίων καθ΄ ομολογίαν δράστη της βίαης ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βιασμού της 60χρονης Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton που είχε έλθει να παρακολουθήσει συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης βρήκε φριχτό βασανιστικό θάνατο, άγρια δολοφονημένη στο Κολυμπάρι στα Χανιά πριν λίγες ημέρες.

Όσο και με την οικογένειά του αμέσως μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του συνηγόρου υπεράσπισης του, πλην όμως μέχρι τώρα δεν του ανατέθηκε, όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζει, η εντολή παράστασης ή εκπροσώπησης του και δεν απεδέχθη τουλάχιστον ως συνηγόρου υπεράσπισης του στην απολογία του μεθαύριο Παρασκευή 19.7.2019 ενώπιον του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Χανίων.

Ο Ποινικολόγος κος ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ δηλώνει…

Πρόκειται αναντίρρητα για μια ιδιαζόντως ειδεχθή και αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια σοκαριστική δολοφονία με βιασμό ημιθανούς γυναίκας που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Με δράστη έναν νέο έγγαμο άνθρωπο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που εργαζόταν, είχε διάφορες άλλες ποικίλες δραστηριότητες και δεν είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.
Εγκληματική πράξη που δεν δικαιολογείται για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, διότι αφαιρέθηκε χωρίς λόγο μια ανθρώπινη ζωή μιας σπουδαίας, σημαντικής, διακεκριμένης επιστήμονος και ερευνήτριας διεθνούς φήμης του γερμανικού ιδρύματος Max Plank στην Δρέσδη, αλλά και στοργικής αφοσιωμένης μητέρας και συζύγου που επισκέφθηκε την Ελλάδα για να μετάσχει σε ένα επιστημονικό συνέδριο.

Η υποκειμενική του νομική άποψη και εκτίμηση είναι καθόσον συνομίλησε αρκετή ώρα με τον συλληφθέντα 27χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ότι ο δράστης της φριχτής δολοφονίας της Αμερικανίδας υπηκόου Suzanne Eaton είναι ότι πρέπει απαραιτήτως να ελεγχθεί ψυχιατρικά κατά την προανάκριση αν πάσχει απο ψυχικό νόσημα με την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που θα διατάξει η Ανακριτική Αρχή, ώστε να διερευνηθεί και να σκιαγραφηθεί η προσωπικότητα του.
Αυτό τονίζει νηφάλια ότι πρέπει να ακολουθήσει ο κος Β. Νουλεζας όπως προβλέπει ο ΚΠΔ.
Αντιλαμβάνεται πλήρως την δικαιολογημένα υπερχειλιζουσα οργή της κοινής γνώμης.
Αυτήν την εντύπωση απεκόμισε από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

Αν με ή χωρίς προμελετημένο δόλο αποφάσισε, σχεδίασε και εκτέλεσε μεθοδικά όπως αποδεικνύεται εντέλει την αποτρόπαια πράξη του υπό το κράτος ψυχικής υπερδιέγερσης που προκλήθηκε από την αιφνίδια υπερένταση κάποιου συναισθήματος ή (ερωτικού) πάθους όπως λ.χ. οργής, και έφθασε μέχρι του έσχατου σημείου του βρασμού σε τέτοια ψυχική κατάσταση τέτοια που να αποκλείει την σκέψη δηλαδή την δυνατότητα στάθμισης των αιτιών που τον οδήγησαν στην βάρβαρη και σκληρή αυτή πράξη.

Να ελεγχθεί επιστημονικά η ψυχική και πνευματική υγεία του, αν τελικά ο δράστης που έδειχνε ήπιων τόνων σήμερα, πάσχει από κάποιο κρυφό ψυχικό νόσημα που προκάλεσε διατάραξη της συνειδήσεως του και αν είναι τελικά μειωμένου καταλογισμού και χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Σημειώνει ότι παραδόξως ειναι γιος ιερέα και ότι μεγάλωσε, ανατράφηκε με ηθικοκοινωνικές αξίες σε ένα περιβάλλον Χριστιανικής οικογένειας.
Τις αιτίες τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες τέλεσης του εγκλήματος θα περιγράψει βέβαια στην απολογία του

Ο Δικηγόρος κος Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ καταλήγει.

Το γεγονός ότι μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του αποκαλύπτονται, καταγγέλλονται και άλλα περιστατικά βίας επιθέσεων κατά άλλων γυναικών που βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας από την Ασφάλεια Χανίων ακόμη, και είδαν το φως της δημοσιότητας επιβαρύνουν περαιτέρω το ιστορικό και την θέση του κατηγορούμενου.
Λειτουργούν διόλου ενθαρρυντικά για οποιονδήποτε νομικό παραστάτη.
Επαναλαμβάνει ότι ο κάθε κατηγορούμενος δικαιούται κατά το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ υπεράσπισης.
Ότι νιώθει τέλος την υπέρτατη ανάγκη ως άνθρωπος και Έλληνας κυρίως να ζητήσει δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ από την οικογένεια και τους συγγενείς της άτυχης και τόσο αξιόλογης Suzanne Eaton για το τραγικό αυτό συμβάν που στοίχισε την ζωή της να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και να δηλώσει βαθιά συγκλονισμένος ότι συμπάσχει μετέχει στην οδύνη, θλίψη και πόνο τους για την τόσο άδικη και πρόωρη απώλεια του αγαπημένου προσώπου τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια