Δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με το σχέδιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

0
307 views

xrisoveloni4«Τα αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας καθιστούν αναπόφευκτη την εκπόνηση και την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου από την κυβέρνηση.

Η απόφαση για τη μεταφορά των νεοεισερχομένων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και η δημιουργία καταυλισμών και ειδικών χώρων όπου θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ήταν εισήγηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και αποτελεί δικαίωση των θέσεών του.

Βασικό κριτήριο της πρότασης του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι η θέση ότι τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων δεν μπορούν να παραμένουν στα νησιά για λόγους υγείας, αλλά και επειδή είναι αδύνατος εκεί ο έλεγχός τους, καθώς και ο αναγκαίος διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες. Με την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Καμμένου αποτρέπεται η περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος στα νησιά, κάτι βεβαίως που δεν μπορούν να αντέξουν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισημαίνουμε ωστόσο ότι το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών από τις χώρες της Μ. Ανατολής είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει αφενός να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το σύμφωνο επαναπροώθησης που έχει υπογράψει και αφετέρου θα πρέπει να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των μεταναστών και προσφύγων».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια