Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή την 41η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

0
346 views

xrisoveloni4«Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και η σκέψη όλων μας ταξιδεύει με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους και Ελλαδίτες που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους, στους δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες και στους αγνοούμενους. Εκείνες τις ημέρες ο Ελληνισμός βίωσε μια εθνική τραγωδία και οι ευθύνες είναι δεδομένες.

Σαράντα ένα χρόνια μετά η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 40% του μαρτυρικού νησιού κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου και συνεχίζει προκλητικά να αποκαλεί την εισβολή, τη βίαιη διχοτόμηση και την κατοχή «ειρηνευτική επιχείρηση», με τελευταία αρνητική εξέλιξη την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα.

Στο όνομα της Δικαιοσύνης και της διεθνούς νομιμότητας η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχθούν ως τετελεσμένα τις συνέπειες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της παράνομης κατοχής και θα συνεχίσουν να δίνουν τον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης των εθνικών δικαίων μέχρι την τελική δικαίωση.

Προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον Κυπριακό λαό και εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς Δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου με στόχο τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια