Γνωστά ονόματα εκτός Βουλής- Κουίκ, Κουρουμπλής, Τατσόπουλος, Ψαριανός, Αννέτα Καββαδία

0
212 views

Εκπλήξεις και ανατροπές έκρυβε το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών 2019, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα.

Αυλωνίτου, Σβίγκου, Καββαδία, Κουίκ, Κυρίτσης, Χριστοφορίδης, Θεοχαρόπουλος, Καρακώστα, Παπακώστα, Ζορμπά, Κουρουμπλής, Τόσκας, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Βασιλειάδης, Παναγιώτης Ρήγας από τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής.

Στην Α Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από τη Νέα Δημοκρατία μένει εκτός ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Αγγελος Συρίγος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκο Ρωμανός αλλά και ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου άφησαν έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καββαδία και τον Τέρενς Κουίκ, που πάντως σημειώνει καλές αποδόσεις και είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει έξω και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Στον Νότιο Τομέα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων, όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνει έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Επίσης, στη Δυτική Αττική δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ εκτός Βουλής μένει και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στη Ζάκυνθο.

Στην Α Θεσσαλονίκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι κ. Μπόλαρης, Κουράκης, Μηταφίδης, αλλά ούτε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ εκτός έμεινε ο Νίκος Ταχιάος από τη ΝΔ, που πριν από ενάμιση μήνα έχασε και τις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη Β Θεσσαλονίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, εκτός Βουλής μένει ο Δημήτρης Μάρδας, ενώ στα Χανιά, όπου εκλέγει έναν βουλευτή, ο Παύλος Πολάκης διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, που δείχνει πως δεν εκλέγεται βουλευτής.

Στη Λάρισα, ο προερχόμενος εκ των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης εκλέγεται, αφήνοντας έξω την Άννα Βαγενά.

Άλλοι υπουργοί ή κορυφαία στελέχη που -πάντοτε μέχρι αυτή την ώρα, δηλαδή στις 23:26- που μένουν εκτός Βουλής είναι:
Υπουργοί ή κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής είναι:

ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης
η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά (Α’ Αθήνας)
ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ (Βόρειος Τομέας)
ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος
ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (Δυτικός τομέας)
ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας
ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας
η υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Κατερίνα Παπακώστα (Νότιος Τομέας)
ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος
ο Γιώργος Κυρίτσης
ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
η Μαρία Ρεπούση (Α’ Πειραιά)
ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (Ζάκυνθος)
ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας (Ημαθίας)
ο Σπύρος Δανέλλης (Ηράκλειο)
ο υφυπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης (Α’ Θεσσαλονίκης)
ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας (Β’ Θεσσαλονίκης)
η Άννα Βαγενά Κηλαηδόνη (Λάρισα)
η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησία)
ο Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).

Πηγή: iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια