Επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην άνοιξη και σύντομα εν μέσω θέρους και εκατοντάδων επισκεπτών και ντόπιων, μήπως να αναλογιστούμε πως ο πολιτισμός κάθε τόπου φαίνεται και από την καθαριότητα των δημοσίων τουαλετών του;

Στη δικιά μας, βέβαια, περίπτωση, δεν μπορούμε να κρίνουμε, διότι δεν έχουμε.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι όταν ένας επισκέπτης, τόσο του Βελεστίνου όσο και των γύρων χωριών στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου θέλει να κάνει την ανάγκη του, δεν έχει πού.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Οπότε πρέπει είτε να καταφύγει, εάν προλάβει… σε κάποια καφετέρια, οι οποίες εκτός από τα προϊόντα τους, προσφέρουν και τούτο, είτε να “βαρέσει” στο ρέμα, είτε να πάθει καμιά… “ζημιά”.
Αν είναι όμως γυναίκα;

Το πρόβλημα αυτό επισήμαναν φίλες και μέλοι μας, σε επισκέπτες συνήθως της λαϊκής αγοράς που ζητούν τουαλέτα όταν βρίσκονται στο Βελεστίνο και κάνουν τις αγορές τους. Τι να πει ο δύστυχος επιχειρηματίας του καφέ στους επισκέπτες;

Φύγετε δεν σας δέχομαι ή να τους χρεώσει σε περίπτωση που δεν είναι πελάτες του καταστήματός του;

Δεν αναφέρουμε πώς είναι οι τουαλέτες εις τα Ευρώπας, διότι όλοι λίγο πολύ έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουμε μάτια και βλέπουμε!

Εκείνο που θέλουμε να μάθουμε είναι πότε επιτέλους θα ασχοληθούν σοβαρά οι μονίμως ανευθυνο-ϋπεύθυνοι ετούτου του δυστυχισμένου τόπου και θα δώσουν μια οριστική λύση.

Δεν αμφισβητούμε προθέσεις. Όμως, άλλο οι προθέσεις και άλλο η αποτελεσματικότητα! Το πρώτο εκφράζει επιθυμία, το δεύτερο είναι το ζητούμενο!

σ.σ.  Η Δημοτική μας Αρχή αδιαφορεί πλήρως για την δημόσια υγιεινή. Δεν μεριμνά με ελάχιστη δαπάνη να λειτουργήσει κοινόχρηστες τουαλέτες να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση καθαριότητας. Εικόνες ντροπής αντικρύζει κανείς, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται η “ανάγκη” κάθε επισκέπτη και επισκέπτριας του ιστορικού αυτού τόπου μας.

 

Δείτε τι εντόπισαν οι φίλες μας (Έφη και Αλεπού) όταν έψαξαν για τουαλέτα κατά την ώρα των αγορών τους

(ζητούμε ταπεινά συγνώμη για αυτά που θα δείτε στις φωτογραφίες)

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΣαββατόβραδο σήμερα! Εδώ θα φάμε καλό κρέας σε Κάρλα, Βελεστίνο και στα πέριξ
Επόμενο άρθροΒ. Νουλέζας. Παρέμβαση. Σου οφείλουμε συγνώμη.
Avatar
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.