Τηλέφωνα Επικοινωνίας και καταγγελιών

Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις

Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις

To ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις, όσον αφορά την αντιμετώπιση των βακτηρίων.

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, ο πάγος που περιέχει το ποτό σου φιλοξενεί ουκ ολίγους μικροοργανισμούς. Τους οποίους μόνο το ουίσκι μπορεί να σκοτώσει. Ούτε η βότκα, ούτε κανένα άλλο ποτό. Μόνο το ουίσκι.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό journal Springer εξέτασε προσεκτικά τους τύπους βακτηρίων που αναπτύσσονται και επιβιώνουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι πως εντοπίστηκαν 31 είδη βακτηρίων σε ένα κομμάτι πάγου. Ανάμεσά τους κάποια όπως η Ψευδομονάς (Pseudomonas aeruginosa) που ευθύνεται για μολύνσεις στο δέρμα και τους πνεύμονες, ο Βάκιλος (Bacillus) που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και το Acinetobacter baumannii που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμονία ή μηνιγγίτιδα.

Με αυτά κατά του, οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια τοποθετώντας τα σε πάγο και στη συνέχεια βάζοντας αυτόν τον πάγο σε ποτά. Οι θερμοκρασίες δεν κατάφεραν να τα σκοτώσουν, κάτι που δεν έκανε ούτε η βότκα. Η Coca-Cola και το tonic εξουδετέρωσαν κάποια αλλά μόνο το ουίσκι τα κατέστρεψε όλα.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ωστόσο πως η κατανάλωση των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αρρωστήσεις, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αλλά γιατί να το ρισκάρεις έστω και στο ελάχιστο και να μην απολαύσεις τον βασιλιά των ποτών;

ΠΗΓΗ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση