Γιατί νιώθεις παχιά όταν έχεις περίοδο;

0
548 views

glika5Η περίοδος αποτελείται από μερικές εφιαλτικές μέρες μέσα στο μήνα. Έχεις τα πάνω σου και τα κάτω σου, πονάς, πεινάς, έχεις κράμπες και το χειρότερο … νιώθεις πιο παχιά από ποτέ. Φήμες λένε ότι αυτή η αίσθηση είναι κομμάτι της φαντασίας μας και όχι της εμφάνισής μας. Βέβαια, ίσως όχι και τόσο της φαντασίας μας, αλλά σίγουρα βρίσκεται στο μυαλό μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο

International Journal of Eating Disorders, οι επιπλέον ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια της περιόδου μας προκαλούν ένα έντονο άγχος και αρκετές τύψεις για το φαγητό και τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Ο λόγος που θέλουμε να τρώμε περισσότερο, συχνότερα και πιο ακατάστατα γεύματα κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι βιολογικός. Το βάρος μας βέβαια κατά την περιόδο δεν αλλάζει δραματικά, αλλά επειδή καταναλώνουμε πολύ περισσότερο φαγητό, υπερτερούν οι τύψεις μας και νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 352 γυναίκες ηλικίας 15-25 και αυτό που εξετάστηκε ήταν αρχικά το κατά πόσο ασχολούνταν με τα κιλά τους (αχ αυτή η ζυγαριά!), η διατροφή τους και οι τύψεις που είχαν εξαιτίας αυτής.

Οι ορμόνες κατηγορούνται επίσης και για την υπερβολική ενασχόληση των γυναικών με το βάρος τους σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες. Ένας ακόμη σκοπός της έρευνας ήταν να συσχετιστεί η ενασχόληση με τα κιλά μας με τις ορμόνες -που χορεύουν σαν τρελές λόγω περιόδου- και φυσικά αποδείχτηκε ότι ναι αυτές ευθύνονται, καλά το είχαμε καταλάβει.

Μικρή συμβουλή: αυτές τις δύσκολες μέρες, φάε όσο θέλεις!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια