Γερμανικό εργοστάσιο οχημάτων στο Βόλο

Θα παράγει εξαρτήματα για βαριά οχήματα

Γερμανικό εργοστάσιο οχημάτων στο Βόλο

Ζωηρό καταγράφεται το ενδιαφέρον για τo Βόλο, Γερμανών, αλλά και Αμερικανών επενδυτών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», έμμεσες αλλά και άμεσες προσεγγίσεις έγιναν ήδη και υπάρχει ένα πρώτο ενδιαφέρον, για δημιουργία γερμανικής μονάδας, κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκινητοβιομηχανία.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα στη ΒΙΠΕ Βόλου λειτουργούσε εργοστάσιο της NISSAN από την ΤΕΟΚΑΡ, άρα υπάρχει βιομηχανική τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο κλάδο, ενώ πριν λίγους μήνες είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ενδιαφέρεται να λειτουργήσει εργοστάσιο στη Μαγνησία και η γνωστή Αμερικανική πρωτοποριακή βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων TESSLA…

Το γενικότερο ενδιαφέρον που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης.

Όπως τόνισε, «υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για πολλές βιομηχανικές ζώνες της χώρας. Εμείς προσπαθούμε ό,τι ακούμε να το φέρουμε στην πόλη μας και ευρύτερα στην περιοχή, η οποία μαστίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια, από μια ανεργία η οποία έχει λάβει απίστευτες διαστάσεις. Εμείς επομένως πρέπει να στηρίξουμε τα εργατικά χέρια και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει το ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει ανοικτό, αλλά βεβαίως οι επενδυτές ελέγχουν πάρα πολλά ζητήματα, όπως το φορολογικό. Όμως θεωρώ, ότι η περιοχή μας έχει τρομερά πλεονεκτήματα, σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι, ενώ είναι εύκολα προσπελάσιμη η ΠΑΘΕ, καθώς η Βιομηχανική περιοχή, είναι ακριβώς δίπλα στο εθνικό δίκτυο».

Ερωτηθείς σχετικά , επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από γερμανούς όσο και από αμερικάνους επενδυτές, όμως θα προτιμούσα να έχουμε το αποτέλεσμα στα χέρια μας και να μην βιαζόμαστε για ανακοινώσεις. Αυτή την περίοδο γενικότερα, υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον, από επενδυτές που προσεγγίζουν τοπικούς αρμόδιους φορείς και ζητούν προτάσεις, ενδιαφερόμενοι κυρίως για την Βιομηχανική Ζώνη και κυρίως στο κομμάτι της μεταποίησης».

«Θεωρώ ότι αρχίζει να κινείται ο τροχός, αλλά το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα, ενώ θα πρέπει η πολιτεία να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη ρευστότητα. Να γίνουν διορθωτικές κινήσεις άμεσα, ώστε να οργανωθούμε καλύτερα στον πρωτογενή τομέα και να αλλάξουμε παντελώς φιλοσοφία», τόνισε. «Οικονομικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μια από τις φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης, άρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την ενισχύσουμε», συμπλήρωσε.

Βαριά οχήματα
Μεταξύ των επενδυτών, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», που έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για την Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι γερμανική βιομηχανία, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για βαριά επαγγελματικά οχήματα, σκοπεύοντας να αξιοποιήσει το λιμάνι της πόλης που τελικά θα επιλέξει, για εξαγωγές στην παγκόσμια αγορά.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία, λειτουργεί ήδη πέντε εργοστάσια στην υπόλοιπη Ευρώπη και ένα στην Κίνα, ωστόσο επιθυμεί να εγκατασταθεί και στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής που θα ειδικευθεί στα συστήματα πέδησης βαρέων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απ΄τους επενδυτές, εξετάζονται όλες οι πιθανές και πιο εξυπηρετικές για τους ίδιους επιλογές, ενώ παράλληλα διερευνούν την δυνατότητα εξεύρεσης καταλλήλων εκτάσεων, εντός οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών.

magnesianews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.