Βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό το Δημοτικό σχολείο Καναλίων

0
307

Το πρώτο βραβείο παρέλαβαν οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Σταυρούλα Μέλλη, που συμμετείχαν σε πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά».

Στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου οι βραβεύσεις των σχολικών διαγωνισμών 2019-2020 (η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας) που διοργανώθηκαν από το Εκπαιδευτικό Σωματείο «Ορίζοντες» και των οποίων οι τίτλοι ήταν «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», «Σεβασμός στο «ολλΑ» δικαίωμα», «Σχολεία Γέφυρες Ζωής», «Πασάροντας στο μέλλον».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Βόλου κ. Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή (ο Δήμος Βόλου είχε υπό την αιγίδα του τον διαγωνισμό «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου») και στον αρχικό σχεδιασμό η τελετή ήταν να γίνει στον Βόλο τον περασμένο Απρίλιο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας Καναλίων μαζί με την εκπαιδευτικό Σταυρούλα Μέλλη, που παρέλαβαν το 1ο βραβείο.

Όπως τόνισε η εκπαιδευτικός, «σκοπός ήταν οι μαθητές/τριες μέσω του αθλητισμού να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που προωθούν τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, αναζητώντας μεθόδους και τρόπους για τη διατήρηση και την ανάπτυξή του. Να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες που με τις δράσεις και τις στάσεις τους, θα εξασφαλίσουν την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής τους, δηλαδή μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για το μέλλον, θα εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους ίδιους, αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Επιμέρους στόχοι ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν δημοφιλείς και μη, αθλητικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν καλύτερα τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους, να ενημερωθούν για τη σημαντικότητα της βιωσιμότητας της λίμνης Κάρλας για το φυσικό περιβάλλον, να έχουν ευκαιρίες ολόπλευρης ανάπτυξης, να αναπτύξουν δεξιότητες, που θα τους είναι ωφέλιμες και στην ενήλικη ζωή τους, που στηρίζονται σε αξίες όπως σεβασμός, υπευθυνότητα, συνεργασία κ.λπ., να ενισχυθεί η συνεργασία, η ανταλλαγή ιδεών, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία, να ενισχυθούν οι ειδικοί σκοποί του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, κυρίως του γνωστικού και του συναισθηματικού τομέα, να μπορούν να διατηρούν και να αναπτύσσουν την «ατομικότητά» τους, μέσα σε ένα «πλαίσιο πολλαπλών επιρροών και αλληλεπιδράσεων», να γίνει άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
Η ίδια επισήμανε πως «η εμπλοκή των μαθητών σε τέτοιου είδους βιωματικές εκπαιδευτικές διαδικασίες προάγει και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «αυτοί οι διαγωνισμοί δείχνουν τον πολυδιάστατο ρόλο της σχολικής Φυσικής Αγωγής».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.