Βουλή-«Κλεισθένης 1»: Σήμερα η ψήφιση ν/σ & επίμαχων τροπολογιών (live)

Βουλή-«Κλεισθένης 1»: Σήμερα η ψήφιση ν/σ & επίμαχων τροπολογιών (live)

Συνεχίζεται και πιθανότατα ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι».

Πρόκειται για συζήτηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς:

-Μετά την αντίδραση των ΑΝΕΛ που ζητούν πλαφόν 3% στην απλή αναλογική των αυτοδιοικητικών εκλογών, η πλειοψηφία για τις επίμαχες διατάξεις αναμένεται να είναι οριακή.

-Ερώτημα αποτελεί η στάση της ΝΔ από την οποία εν πολλοίς θα εξαρτηθεί, αν η τροπολογία για την κατάτμηση Β΄Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής θα ψηφισθεί από 200 βουλευτές και, άρα, θα εφαρμοσθεί από τις επόμενες εκλογές.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνειτροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δείχνοντας τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Αναλυτικά η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ της Βουλής:  

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΕ΄

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ώρα 15.00΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΣΤ΄

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ώρα 10.00΄

ΣΧΕΔΙΟ  ΝΟΜΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Μαρία Θελερίτη και Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης.

Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2018 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε δύο (2) έως τρεις (3) συνεδριάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.