υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, «η Θράκη, είναι ένα θέμα που απασχολεί την Τουρκία». «Και εμείς έχουμε ακόμα μία αρμόδια επιτροπή, η οποία συστάθηκε από την κ. Μπακογιάννη και βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί σωστά. Γιατί όταν στέλνονται emails από κάποια μουσουλμάνα κυρία (εγώ θα πρέπει να πω ότι θεωρώ τους μουσουλμάνους της Θράκης αδέλφια μου, γιατί είναι Έλληνες μουσουλμάνοι) και αυτή η κυρία αναφέρει στα emails ότι είναι εκπρόσωπος της τουρκικής μειονότητας της Θράκης και αυτά τα emails τα δέχονται τα μέλη της επιτροπής, τότε αυτό είναι εκούσια ενέργεια αναγνώρισης της ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στην Θράκη μας. Είναι πολύ περίεργο επίσης, ότι η επιτροπή αυτή λειτουργεί εν κρυπτώ», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού και τη διαχείρισή της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις και λάθη». «Βγήκαν τις προάλλες οι κλινικάρχες και είπαν ότι δεν έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν περιστατικά Covid. Μα δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνηση από τον Μάρτιο, με το πρώτο lockdown, να τους εκπαιδεύσει για ΜΕΘ; Δεν μεριμνάτε. Τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην διαθεσιμότητα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Η Γερμανία δεν έχει 3.000 ή 5.000 ΜΕΘ. Έχει 30.000 ΜΕΘ! Και έχει κάνει το εξής: είναι άλλες οι ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για τους ασθενείς Covid και άλλες αυτές που χρησιμοποιούνται για τις άλλες ασθένειες. Κανονικά εδώ έπρεπε να έχουμε 5.000 ΜΕΘ για να είμαστε ασφαλείς όλοι και να μην τρέχουμε τώρα να ψάχνουμε και να στήνουμε αντίσκηνα για τους ασθενείς».

Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του με την είσοδο των ΜΜΕ σε ΜΕΘ την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα». «Μπαίνει ο δημοσιογράφος με την κάμερα μέσα στη ΜΕΘ και δείχνει τους διασωληνωμένους. Μα οι ασθενείς τρομάζουν, καταβάλλονται από άγχος και στρες και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό του. Τι χρείαν έχουμε να δείχνουμε τις ΜΕΘ; Πώς μπαίνουν μέσα οι δημοσιογράφοι;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Τέλος επιφυλάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει πλήρεις μελέτες και ζήτησε να είναι προαιρετικός. «Γιατί να είναι υποχρεωτικό όταν οι επιστήμονες αντιδρούν; Προαιρετικό το αντιλαμβάνομαι. Αν είστε τόσο σίγουροι ότι είναι καλό το εμβόλιο, τότε να μαζευτούν 100 πολιτικοί που το θέλουν τόσο, να το κάνουν, να μπουν σε μία ΜΕΘ COVID να καθίσουν χωρίς μάσκες και αν παραμείνουν υγιείς να πάμε να το κάνουμε και οι υπόλοιποι», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.