Τηλέφωνα καταγγελιών

Βελεστινιώτες στην πρώτη γιορτή του Αγίου Ιακώβου

Βελεστινιώτες στην πρώτη γιορτή του Αγίου Ιακώβου

Για πρώτη φορά μετά την αγιοποίησή του εορτάστηκε στην Εύβοια ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Ο Άγιος Ιάκωβος καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Ξεχώρισε για τον ασκητικό του βίο και εκοιμήθη στις 21 Νοεμβρίου 1991, ημέρα μνήμης των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου κι αγιοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2017. Οι πιστοί, ιδιαίτερα συγκινημένοι, κατέκλυσαν τη φιλόξενη μονή του Οσίου Δαυίδ, όπου μόνασε αρχικά ως απλός μοναχός και στη συνέχεια ως ηγούμενος. Ο γέροντας είχε πει ότι είδε σε όραμα τον Όσιο Δαυίδ την πρώτη φορά που πήγε στο μοναστήρι και ότι με τη δική του προτροπή παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του. Οι πιστοί μιλούν για αμέτρητα θαύματα, που χάριζε η ευλογία του, όσο ήταν στη ζωή, αλλά κυρίως μετά την οσιακή κοίμησή του.

Πολλοί ασθενείς γιατρεύτηκαν από σωματικές και ψυχικές αρρώστιες, πονεμένοι έβρισκαν παρηγοριά και φτωχοί την ελεημοσύνη του στη τόσο μεγάλη και ζεστή πνευματική του αγκαλιά. Ο ταπεινός και πιστός λαός γέμιζε με λουλούδια τον τάφο του Αγίου, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της μονής κι ευωδιάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για να υπενθυμίζει τη ζωντανή παρουσία του γέροντα. Είναι γνωστό πως οι κάτοικοι του Βελεστίνου συνδέονται άμεσα με την ιερά μονή του οσίου Δαυίδ, τον αείμνηστο Άγιο Γέροντα Κύριλλο, του οποίου η παρουσία είναι ιδιαίτερα αισθητή, ακόμα και μετά την κοίμησή του σε πλήθος ανθρώπων, τον Άγιο Γέροντα Γαβριήλ και τους ταπεινούς μοναχούς, εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που η αγία κάρα του οσίου επισκέπτεται για ευλογία το Βελεστίνο. Έτσι Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην παρευρεθούν στην πρώτη γιορτή του Οσίου Γέροντα Ιακώβου.

Μεγάλη, λοιπόν, αντιπροσωπεία Βελεστινιωτών έδωσε το παρών στην πανήγυρη , όπως είχε συμβεί αντίστοιχα και στη γιορτή του Οσίου Δαυίδ την 1η Νοεμβρίου.

Ας έχουμε όλοι μας τη ευλογία των Αγίων.
Δημήτρης Παπαδάμ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση