Βασ. Νουλέζας: Εκλογή ΠτΔ απευθείας από τόν λαό.

0
216 views

Η χώρα έχει ανάγκη ρεαλιστικής Αναθεώρησης του (παλαιού) Συντάγματος.

ΑΡΘΡΟ
Πλήττεται το πολίτευμα από την Πρωθυπουργοκεντρική Δημοκρατία & υποβάθμιση του Κοινοβουλίου

Ξεκινά με έντονη πολιτική αντιπαράθεση η Αναθεώρηση του θεμελιώδους καταστατικού Χάρτη της χώρας του Συντάγματος απο την παρούσα Κυβέρνηση.
Τρείς προτεραιότητες πρέπει να απασχολήσουν σημαντικά το κοινοβουλευτικό σώμα την Αναθεωρητική Βουλή που έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο.

1. Εκλογή ΠτΔ απευθείας από τον λαό και ενίσχυση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων του στην λειτουργία του πολιτεύματος .
Αναβάθμιση του ρίλου του.
Ώστε ο ανώτατος πολιτειακός άρχων να έχει δικαίωμα παρέμβασης και να μην έχει παρακολουθητικό ρόλο και να απονέμει τιμητικές πλακέτες.

2. Δικαιότερος και πιο αντιπροσωπευτικός εκλογικός νόμος (χωρίς bonus 50 εδρών στο πρωτεύον κόμμα)

3. Τροποποίηση Άρθρου 86 περί ποινικών ευθυνών μελών Υπουργικού Συμβουλίου.
(Παραγραφή ποινικής δίωξης μέχρι το πέρας τής δεύτερης τακτικής συνόδου)

Η ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα να ασκείται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή στον οποίον θα απολογούνται.
Περαιτέρω πρέπει να περιορισθεί η βουλευτική ασυλία και να αφορά μόνον αδικήματα τελεσθέντα κατα τήν άσκηση βουλευτικών καθηκόντων.
Η επιλογή μελών Ανεξάρτητων Αρχών να γίνεται απο ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή με πλειοψηφία τουλάχιστον 3/5 ή μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ.

Σήμερα στην χώρα μας έχει εσχάτως εγκαθιδρυθεί καθιερωθεί μεταπολιτευτικώς επικίνδυνα για το δημοκρατικό πολίτευμα πρωθυπουργοκεντρική κοινοβουλευτική Δημοκρατία με τρομακτική υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον εκάστοτε Πρωθυπουργό, με κρούσματα πολιτικής αυθαιρεσίας, που επιβάλλει με ισχνή ή οριακή πλειοψηφία ανίερων συμμαχιών προειλημμένες αποφάσεις στην Βουλή.
Χρειάζεται κοινοβουλευτική καθολική συναίνεση σύμπραξη και ευρύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση αλλά και συμφιλίωση των πολιτικών δυνάμεων ολόκληρου του πολιτικού φάσματος για την αναθεώρηση ουσιωδών διατάξεων του Συντάγματος. (Constitution)
χωρίς μικροκομματικές κοντόθωρες ξεπερασμένες σκοπιμότητες.
Υπάρχουν αρκετές αναθεωρητέες διατάξεις του Συντ. (1975/86/2001) όπως ο διαχωρισμός ρόλων κράτους και Εκκλησίας, η ίδρυση με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ιδιωτικών ΑΕΙ, η σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου (γερμαν.Bundes Verfassungs Gericht ) που θα εκδικάζει ταχύτατα ζητήματα αντισυνταγματικότητας ΝόμωνΝΔ ή ΠΔ, η κατάργηση περιττών βουλευτικών προνομίων και βουλευτικής αποζημίωσης, η αποσύνδεση εκλογής ΠτΔ από την διάλυση της βουλής, η θέσπιση ανώτατου ορίου συνεχούς εκλογής βουλευτών .

Θέσπιση μικρότερης Βουλής 200 βουλευτών
Καθιέρωση απόλυτης ισχυρής πλειοψηφίας για μείζονα εθνικά θέματα.
Ενίσχυση αυτοδιοίκητου Δικαιοσύνης και εκλογής ηγεσίας της χωρίς παρέμβαση της εκάστοτε κυβέρνησης
Να μην έχει την δυνατότητα η εκάστοτε Κυβέρνηση να ποδοποτά και να παραβιάζει ευθέως σύμφωνα με τις κομματικές ανάγκες και επιδιώξεις της το ιερό Σύνταγμα ατιμώρητα και να το μεταχειρίζεται ως “κουρελόχαρτο” διότι ο ΠτΔ είναι μετά την Αναθεώρηση του 1986 πολιτική μαριονέτα με διακοσμητικό ρόλο.
Όπως συνέβη με την επικύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο με τεχνητή πλειοψηφία.

Γιατό όχι πολίτευμα Προεδρική κοινοβουλευτική Δημοκρατία?
Κοινή παραδοχή και πεποίθηση το υπάρχον ελλειματικό Σύνταγμα χρήζει εξορθολογισμού, εκκαθάρισης εκσυγχρονισμού και συμπλήρωσης ουσιαστικών αλλαγών, κατάργησης αναχρονιστικών διατάξεων διότι δεν ανταποκρίνεται αντικειμενικά ουδόλως στις σύγχρονες ανάγκες του κράτους.

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια