ΒΑΣ. ΝΟΥΛΕΖΑΣ – ΓΝΩΜΗ – Δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας ο Αρτέμης Σώρρας

ΒΑΣ. ΝΟΥΛΕΖΑΣ – ΓΝΩΜΗ – Δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας ο Αρτέμης Σώρρας

Δεν έχει κώλυμα, εμπόδιο εκλογιμότητας ως υποψήφιο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου ο Αρτέμης ΣΩΡΡΑΣ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Ο Άρειος Πάγος ανακηρύσσει τους συνδυασμούς και ελέγχει την νομιμότητα τους. Η ποινή των τριών (3) ετών του δευτεροβάθμιου Πενταμ. Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για την κακουργηματική υπεξαίρεση Άρθρ.375 παρ. 2 ΠΚ δεν έχει καταστεί αμετάκλητη καθώς έχει ασκηθεί Αναίρεση κατά αυτής ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου..

Σε ότι αφορά την διαταχθείσα με Διάταξη του κ. Ανακριτή Αθηνών προσωρινή κράτηση για τα κακουργήματα της σύστασης ένταξης και διεύθυνσης έγκληματικής οργάνωσης απάτης σε βάρος του δημοσίου και άλλα βαρύτατα αδικήματα ακόμη είμαστε στο στάδιο κύριας ανάκρισης. Δεν έχει καν προαδιοριστεί η δίκη. Μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του τεκμαίρεται αθώος με βάση το θεμελιώδες στοιχείο της δίκαιης δίκης το τεκμήριο αθωότητας.

Δυστυχώς η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση ισοδυναμεί πλέον με προκαταβολή ποινής κατά το ισχύον ελληνικό ποινικοδικονομικό σύστημα. Με βάση την ισχύουσα εκλογική Νομοθεσία, δλδ το πδ 26/2012 Άρθρ.4,5,6και 29 “Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών” σε συνδ. με τους Ν.4255/14,Ν2196/1994 όπως τροποπ. με τον Ν.4244/14 και το άρθρο 56 Συντάγματος δύναται να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Οποιαδήποτε ένσταση επιλύεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο βάσει τού άρθρ.100 του Συντάγματος.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας