Αντί να εξοπλίσει να ενισχύσει και να στελεχώσει έγκαιρα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας αντιδρώντας ακαριαία νωρίτερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αμέσως με την εμφάνιση της πανδημίας έδωσε, μοίρασε με αστεία αιτιολογία και πλήρη αδιαφάνεια, γενναιόδωρα με το χρηματοδοτικό πακέτο Πέτσα 20 εκ€ στα ΜΜΕ κατά προτεραιότητα για την προώθηση της κυβερνητικής προπαγάνδας covid 19.

Προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά πληθώρα αντιδράσεων αλλα και κοινωνική αποδοκιμασία κατακραυγή.
Αντι ανάληψης ευθυνών και σοβαρού σχεδιασμού ενόψει του αναμενόμενου 2ου σφοδρότερου κύματος της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κΚικίλιας διαφήμιζε αυτάρεσκα, ανεύθυνα, επικοινωνιακά νέες κλίνες ΜΕΘ με πρόχειρη αφαίρεση κρεβατιών από άλλες κλινικές δλδ μια πλασματική εικόνα για την δήθεν ετοιμότητα και επάρκειά της δημόσιας υγείας.

Η ηττημένη από τον φονικό ιό Κυβέρνηση με την ραγδαία, δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων ξεσκεπάζεται απογυμνώνεται η σαθρή επιχειρηματολογία της.
Αναγκάσθηκε πανικόβλητη την ύστατη στιγμή να διατάξει επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
Απειλούμεθα πλέον με εκατόμβη νεκρών.
Φθάσαμε στο έσχατο σημείο να επεκτείνονται τα ασφυκτιούντα Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη στα Parking !

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται απελπιστικά τα Νοσοκομεία που εκπέμπουν σήμα SOS απόγνωσης πλέον, αδυνατούν να ανταποκριθούν να νοσηλεύονται αξιοπρεπώς ασθενείς.

Η Κυβέρνηση που δεν είσαι σε θέση να ελέγξει το κλίμα τρόμου που καλλιεργούν τα χρυσό πληρωμένα μμε στην ανυπεράσπιστη κοινωνία, αρνούμενη να αντιληφθει την αρνητική εξέλιξη, την προκαλούμενη από τα μέτρα περιορισμού και (μάλλον μόνιμης) μεταβολής συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τεράστια ανθρωπιστική, οικονιμική κρίση αυστηροποιεί μονομερώς αντί άλλων επιτακτικών ουσιαστικών αλλά και ενδεδειγμένων μέτρων αναχαίτισης αντιμετώπισης της πανδημίας απλώς τα αστυνομικά μέτρα διπλασιάζοντας τα χρηματικά πρόστιμα, αντί γενναίας πραγματικής στήριξης του υποχρηματοδοτούμενου καταρρέοντος δημόσιου συστήματος υγείας..

Προβάλλει ως μοναδική λύση σωτηρίας το υποχρεωτικό εμβόλιο που παρήγγειλε θριαμβολογώντας προκαταβολικά σε 25 εκ. δόσεις
Έχει αναμφισβήτητα πολιτική αλλά και στοιχειοθετείται σοβαρή ποινική ευθύνη για την αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση για εγκληματική πράξη τελούμενη δια παραλείψεως(εξ αμελείας), που σημειωτέον έχει ρητή συνταγματική υποχρέωση για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας, για την εγκληματική ολιγωρία αμέλεια της που εκθέτει σε κίνδυνο τους πολίτες αλλά και για τις τραγικές παραλείψεις της που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Η προστασία της δημόσιας (ατομικής) υγείας του πιο θεμελιώδους δικαιώματος και πολυτιμότερου έννομου αγαθού αποτελει κυρίαρχη απόλυτη κοινωνική και συνταγματική προτεραιότητα της Κυβέρνησης ( Άρθρα 5,18,21 Συντ).

Εν ολίγοις δεν έπραξε τα αυτονόητα εξαιτίας της αλαζονείας και της εμμονής της σε λαθεμένες επιλογές και αποφάσεις που απέτυχαν όπως ομολόγησε δημόσια ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, αλλά και την έγερση Αγωγών στα αστικά Δικαστήρια σε βάρος του ελληνικού δημοσίου συγγενών θυμάτων Covid 19.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Διαβάστε επίσης :

“Θα αναγκαστούμε να φωνάξουμε τον εισαγγελέα γιατί δεν έχουμε καμία λύση στις επόμενες διασωληνώσεις”

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.