Η ηθική τιμωρία της καταχρηστικής και ανήθικης συμπεριφοράς.
Αν έχεις απρόκλητα υποστεί λεκτική ψυχική η σωματική βία κακοποίηση κυρίως στον χώρο εργασίας η απασχόλησης σου οπωσδήποτε απαξιωτική, μειωτική η καταφρονητική μεταχείριση που σε θιγει ως προσωπικότητα όταν υφίσταται εκφοβισμό οφείλεις ως άτομο να το καταγγείλλεις στον αρμόδιο Εισαγγελέα ποινικής δίωξης (όχι στα μμε) δλδ την σε βάρος σου τελεσθείσα αξιόποινη και ποινικά κολάσιμη πράξη αδικη συμπεριφορά άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση μάλιστα στους αρμόδιες αρχές και να απέχεις και σπεύδεις δίχως άλλο να απομακρυνθεις οριστικά από το τοξικό επικίνδυνο ακατάλληλο ψυχοφθόρο αυτό περιβάλλον.

Ιδίως αν πρόκειται για βαρύτερο έγκλημα δλδ γενετήσια πράξη που στρέφεται κατά έννομου αγαθού της λεγόμενης γενετήσιας ελευθερίας και έχει πλημμεληματικό η και κακουργηματικό χαρακτήρα ενίοτε αυτεπάγγελτα διωκόμενο και τιμωρούνται αυστηρά .
Αυτή είναι η ενδεδειγμένη νομική και αξιοπρεπής οδός .
Ζητάς εγκαλώντας τον δράστη δδ την εγκληματική συμπεριφορά που σε έβλαψε ηθικά ψυχικά η κοινωνικά την παραδειγματική τιμωρία του .
Έτσι πράττεις χωρίς άλλες δικαιολογίες η αμέλεια αν έχεις θιγει ως άτομο αν προτάσεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τιμή και υπόληψη την ιδια την προσωπικότητα σου έναντι άλλων αγαθών.
Μπορείς να αναζητήσεις δικαίωση και αποκατάσταση της προξενηθείσης βλάβης σου προσφεύγοντας στην τακτική Δικαιοσύνη δλδ στα αστικά δικαστήρια ζητώντας τόσο την ποινική καταδίκη του δράστη όσο και την χρηματική ικανοποίηση της προκληθεισης από την άδικοπρακτική αδικη η βάναυση συμπεριφορά του με την επιδίκαση ανάλογης χρηματικής αποζημίωσης.
Όπως προβλέπει ο ΑΚ(Άρθρο 914) ο ΠΚ το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ.

Έτσι ενεργει ένας νουνεχής σοβαρός άνθρωπος.
Ο δε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα νομικής άμυνας ώστε να αποδείξει την αθωότητα του
Δεν δημοσιοποιείς ανορθόδοξα πράττοντας μετα την πάροδο 20 ετιας δλδ μετα την παραγραφή του αδικήματος με παραγεγραμμένη την νομική αξίωση σου στα Social media το δυσάρεστο γεγονός που άλλωστε είναι ελείψει αυτόπτη μάρτυρα η άλλων στοιχείων δυσχερές να αποδειχθεί .
Να αξιολογηθεί νομικά η δημόσια καταγγελία σου
Παραθέτω αυτούσιο αποσπασματικό τμήμα δημοσιεύματος για την κ Ζέτα Δούκα που τράβηξε την κουρτίνα της ελληνικής Show Biz.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι υπέστη λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Η Ζέτα Δούκα, που προέβη απρόσμενα στην καταγγελία, ανέφερε βουρκωμένη.

Τα ΜΜΕ και κάποιες πρωινές εκπομπές της ελληνικής tv έσπευσαν προεξοφλώντας την ενοχή των ηθοποιών ΓΚιμούλη η Κ.Σπυρόπουλου με απερίγραπτη αβάσταχτη ελαφρότητα και επιπολαιότητα βιασύνη να υιοθετήσουν πλήρως τις καταγγελίες αυτές εξισώνοντας τον βιασμό με την ψυχολογική βία η ακόμη την λεγόμενη σεξουαλική παρενόχληση καταργώντας το θεμελιωδες στοιχείο δίκαιης δίκης το καμπτόμενο τεκμήριο αθωότητας στοχοποιώντας υπέρμετρα ηθοποιούς η σκηνοθέτες η ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου στους οποίους επιτέθηκαν και χύμηξαν να κατασπαράξουν σαν όρνεα σαν κοράκια κυριολεκτικά Δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες ποινικοποιώντας ανεπίτρεπτα κάθε συμπεριφορά ενδεχομένως απάδουσα καταδικάζοντας τους προκαταβολικά προκσταλαμβάνοντας την κοινή γνώμη
Χωρίς κανένα μέτρο η ελάχιστη επιφύλαξη χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό σε κανόνες δικαίου και ηθικής.
Διότι ενδεχομένως πρόκειται για πράξη αντεκδικησης επαγγελματικής αντιζηλίας ανταγωνισμού η και αντιπαλότητας.
Αν τελικώς αποδειχθεί λχ ότι ο κΚιμούλης δεν κλώτσησε την κΖετα Δούκα πως θα αποστιγματισθει και θ απαλλαγεί της βαριάς κατηγορίας ?
Πως αλήθεια θα ελεγχθεί η βασιμότητα η το υποστατό της καταγγελίας?
Χωρις να ακουστεί η να απολογηθεί στοιχειωδώς η άλλη βαλλόμενη πανταχόθεν πλευρά ο αντίλογος.
Όπως δλδ επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας

Ο ιδιόρρυθμος ηθοποιός Γ. Κιμούλης που δέχθηκε βροχή καταγγελιών μεταξύ άλλων δήλωσε.
Για την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει… Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».
Καταδικαστέα ασυγχώρητη μη ανεκτή βέβαια κάθε πράξη ψυχικής η σωματικης κακοποίησης.
Καταλογίζω χωρις να εμφανίζομαι ως αυτόκλητα συνήγορος υπεράσπισης των καταγγελλομένων που θα κριθούν σε κάθε περίπτωση μόνον από την Δικαιοσύνη η τα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα έλλειψη σοβαρότητας αλλά και ιδιοτέλεια υστεροβουλία στις καταγγέλουσες.
Αυτή η ισοπεδωτική λογική λιθοβολισμού η τηλεοπτική βαρβαρότητα η κουλτούρα ζούγκλας αυτή η στρεβλή αντιληψη κυριαρχεί δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία.
Ζήτημα μειζον ηθικό και δεοντολογίας που θα έπρεπε να απασχολήσει δεόντως ενδεχομένως το ανύπαρκτο ΕΣΡ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
“Γιώργος Κιμούλης: Οι Έξι Γυναίκες Που Τον Κατηγορούν | Star.gr”

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.