Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ερωτηθείς από πλείονες εκπροσώπους των ΜΜΕ καίτοι δεν τον εκπροσώπησα στην συγκεκριμένη δίκη, ως πρώην Συνήγορος υπεράσπισης του ότι την 20/11 απολύθηκε υφ όσον (με τον όρο της ανάκλησης)

με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου κατ εφαρμογήν των ευνοικών διατάξεων του Άρθρου 105 Β νέου ΠΚ ( Ν 4619/29) συγκεντρώνοντας τις προϋποθέσεις που ο Νόμος προβλέπει και έχοντας εκτίσει τα 3/ 5 της επιβληθείσης από το Τριμ. Εφετ. Κακουργ. Αθηνών ποινής (δλδ 2 έτη και 5 μήνες) συνυπολογιζομένου του χρόνου προσωρινής κράτησης των έξι (6) ετών για την κακουργηματική πράξη της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και εκκρεμούσης ενώπιον του Πενταμ. Εφετ.Κακουργ.Αθην της ασκηθείσης Έφεσης του κατά αυτής εκδικαζόμενης 27/1/21

Ως νομικός παραστάτης και Συνήγορος υπεράσπισης του αλλά και της” ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” (2017-2019) που είχα την εντολή να εκπροσωπήσω, είχα υποστηρίξει δημόσια τεκμηριωμένα καταρχήν ότι ο πολιτικός φορέας δεν μπορεί να αποτελεί σε καμία περίπτωση και να χαρακτηρίζεται ευκόλως ως εγκληματική οργάνωση.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Διότι έλειπε ο οικονομικός σκοπός ο προσπορισμός οικονομικού οφέλους για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος Άρθρου 187ΠΚ.
Επιπλέον θα έπρεπε να αποδειχθεί για το υποκειμενικό στοιχείο δλδ για την υποκειμενική υπόσταση του κακουργηματικού αδικήματος του Άρθρου 187ΠΚ[Εγκληματική Οργάνωση] ο ενιαίος ειδικός δόλος δηλ ότι τα μέλη που συνέστησαν, συγκρότησαν ιδρυτικά τον πολιτικό φορέα (Ε.ΣΥ.), είχαν αποφασίσει ήδη κατα την ίδρυση της οργάνωσης ότι η δράση τους θα εκδηλωθεί με την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων που ρητώς αναφέρονται στην διάταξη του Άρθρου 187 ΠΚ κάτι που δεν αποδείχθηκε στο ακροατήριο δλδ εγκληματική δράση με συνέπεια την πλήρη απαλλαγή του αλλά και των συγκατηγορουμένων του.
Νομική θέση που δικαιώθηκε πανηγυρικά ήδη απο το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Σε ότι αφορά το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε που φέρεται ότι τέλεσε όχι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης αλλά μόνος νομίζω αυτή η ανυπόστατη αόριστη αλλά και αβάσιμη κατηγορία θα καταρριφθεί θα καταπέσει επίσης στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.(27/1/2021)

Είμαι αντίθετος γενικότερα ως Νομικός με την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση μιας αμιγώς πολιτικής, κοινωνικής δράσης οποιασδήποτε ένωσης προσώπων που ιδρύουν πολιτικό σχηματισμό ή φορέα με εγκεκριμένο από τον Άρειο Πάγο καταστατικό και εναργείς πολιτικές θέσεις, αρχές που δεν στρέφονται κατα του πολιτεύματος και της δημόσιας ασφαλείας η τάξης και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Είχα επιπλέον δηλώσει ότι αν ο πρώην εντολέας μου Αρτέμης Σώρρας δεν ήταν φυγόποινος τότε ,θα αντιμετώπιζε εντελώς διαφορετικά τις κατηγορίες αυτές και ενδεχομένως να μην είχε κριθεί λόγω και του ιδιαιτέρως δυσμενούς κλίματος που είχαν διαμορφώσει τα ΜΜΕ προσωρινώς κρατούμενος που προεξοφλούσαν ότι διώκεται για εγκληματική οργάνωση παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.

Ο πρόωρος εγκλεισμός του είχε αναμφίβολα αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις για αυτόν.
Δεν είναι της παρούσας να επεκταθώ περαιτέρω.
Σε κάθε περίπτωση του εύχομαι ειλικρινώς σε ανθρώπινο επίπεδο ολόψυχα καλή δύναμη; ανασύνταξη και αντοχές στον δύσκολο νομικό αλλά και πολιτικό αγώνα που έχει μπροστά του και πραγμάτωση των στόχων του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.