Εγκληματική ευθύνη. Ανύπαρκτο ΕΣΥ

Η 30 χρονη έγκυος ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΣΕΝΤΕΡΛΗ-Μπουμπουλή στον 6ο μήνα κύησης που θα γινόταν σε λίγο μητέρα, θα έφερνε στον κόσμο ένα παιδί, έφυγε την Μεγάλη Παρασκευή σχεδόν αβοήθητη χωρις ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ΕΚΑΒ που κατέφθασε απο το Αγρίνιο, διότι το ΚΥ στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας εργάζεται μόνον 8 ώρες! (Κλείνει 2.00 μμ)
Ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρηβάση
Σε περίοδο μάλιστα πανδημίας.
Η άτυχη 30 χρονη κατέληξε με αιτία θανάτπυ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση από μαζική πνευμονική εμβολή που οφείλεται σε θρόμβο.
Εγκληματική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ εν προκειμένω, για αυτό το πλήρως απαξιωμένο εγκατελειμμένο ΕΣΥ και το κλειστό ΚΥ στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας.
Πρωτοβάθμια περίθαλψη ανύπαρκτη
Η οργή και αγανάκτηση της οικογένειας αλλά και της κοινωνίας ξεχειλίζει δικαιολογημένα για το ανύπαρκτο κράτος που έχει θεμελιώδη συνταγματική υποχρέωση να μεριμνά για την δημόσια υγεία.
Εύχομαι να καταλογισθούν ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους που έχουν υποχρέωση να λειτουργούν 24 ώρες κάθε Κέντρο Υγείας στην χώρα που υπηρετεί το πολυτιμώτερο έννομο αγαθό.
Την ζωή.
Αδιανόητη απίστευτη τραγωδία.
Θλιβερή είδηση ημέρες του Άγιου Πάσχα να χάνεται άδικα μια νεότατη γυναίκα που είχε στα σπλάχνα της ένα αγέννητο παιδί.
Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς.
Τίποτα όμως οποιαδήποτε παραδειγματική τιμωρία δεν θα απαλύνει τον πόνο των δικών της ανθρώπων.
Ας αναπαύσει ο Ύψιστος την ψυχή της.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Ενωμένα Φροντιστήρια
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.