Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Δγής κατόπιν άσκησης Αίτησης ακύρωσης & Αναστολής(Ασφαλιστικών Μέτρων) από το ΜέΡΑ κλπ

κατά της 1029/8/18 απόφασης του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ για γενική απαγόρευση συναθροίσεων και εκδηλώσεων από 15-18/11σε ολόκληρη την χώρα και πιο συγκεκριμένα την ημέρα της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Ειδικότερα η Πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης Προσωρινής Διαταγής αναστολής εκτέλεσης κατά της πιο πάνω απόφασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι η ανωτέρω απόφαση παραβιάζει το Άρθρο 11Συντ την αρχή της αναλογικότητας και αναγκαιότητας και δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη.
Δεν έκρινε, δεν εξέτασε λοιπόν στο παρόν στάδιο κανένα ζήτημα συνταγματικότητας όπως εσφαλμένα ανακριβώς γράφεται και αναφέρεται απο ιστότοπους και αρκετά άλλα ΜΜΕ.

Η ουσία της υπόθεσης ενδεχομένως κριθεί από την ΟλΣτΕ όπου θα εισαχθεί.
Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει την εξουσιοδότηση με αιτιολογία την υγειονομική κρίση από την πανδημία να διατάσσει γενική απαγόρευση ειρηνικών συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια χωρίς την ad hocγνώμη της Εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας (που οφείλει να δημοσιοποιήσει) να καταργεί το Άρθρο 11 Συντ. το οποίο τίθεται σε αναστολή μόνον σε περιπτώσεις δλδ σε έκτακτες συνθήκες (πολιορκίας) άλλωστε η 17 Ν έχει εξαιρεθεί με τον Ν.4703/20 από την υποχρέωση γνωστοποίησης στις αρχές και καμία ΠΝΠ που κυρώνεται με ΦΕΚ δεν μπορεί να υπέρκειται να είναι υπέρτερη του Συντάγματος.

Οφείλει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ανακόψει, να περιορίσει αυτό το ντελίριο Αστυνομοκρατικής υπερβολής και καταστολής που έχει επιβάλει η παρούσα Κυβέρνηση.
Εμείς δε οι Νομικοί να αποδοκιμάσουμε τον νομικό αυτόν εκτροχιασμό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.