Βασίλης Νουλέζας. Η θέση μου για το Εφετείο Πατρών της 09-03-2018

0
38

Ενόψει τής εξόφλησης και της ανυπαρξίας περαιτέρω αξίωσης το Δικαστήριο μπορεί να οδηγηθεί σε απαλλακτική κρίση.

Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο Πατρών εν προκειμένω το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών της 28.2. που διέκοψε για 9-3-2018, είτε θα απαλλάξει, θα κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους  Αρτέμη Σώρρα & Βάγια Ρουγκλίου ελλείψει δόλου πού απαιτείται για την πραγμάτωση την πλήρωση της υποκειμενικής αλλά και αντικειμενικής υπόστασης του κατηγορούμενου εγκλήματος της κακουργηματικής

υπεξαίρεσης άρθρ.375, παρ.2, του Π.Κ. αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που το έχουν εμπιστευτεί στον υπαίτιο για την παράνομη ιδιοποίηση των χρημάτων, ενόψει ότι ικανοποιήθηκε πλήρως και εξοφλήθηκε ολοσχερώς η αστική αξίωση του πολιτικώς ενάγοντος Φ.Λ. με την καταβολή των 70.000€ που συνοδεύεται από σχετικό έγγραφο που προσεκομίσθη στο Δικαστήριο, είτε θα αναγνωρίσει την συνδρομή ελαφρυντικών περιστάσεων άρθρου 84παρ 2β & δ Π.Κ. σε συνδιασμό μέ το άρθρο 83 τουΠΚ που προβάλλονται ως αυτοτελείς ισχυρισμοί κατα την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δηλ. των μη ταπεινών αιτίων και της έμπρακτης μεταμέλειας με την οποίαν επεζήτησαν την άρση των συνεπειών και θα μειώσει σημαντικά κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, εφόσον χαρακτηρισθεί πλημμεληματική, την επιβληθείσα ποινή υπερβολικής αυστηρότητας των οκτώ (8) ετών.

Κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει την έκβαση της δίκης.

Θα μου επιτραπεί εδώ να υπενθυμίσω και να συμπληρώσω ότι ο πολιτικώς ενάγων και μηνυτής, παθών Φ. Λ. που σήμερα δεν εμφανίσθηκε, την προηγούμενη φορά προκειμένου να επέλθει εξώδικος συμβιβασμός είχε μετά από διαπραγματεύσεις ζητήσει και έλαβε επιταγές ύψους 100.000€ για την πλήρη ικανοποίηση της αστικής αξίωσης του, υπαναχώρησε και στην συνέχεια στράφηκε δικαστικά με Αίτηση δικαστικής μεσεγγύησης και μήνυση για Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!  Εναντίον των εντολέων μου και ημών ακόμη τωνν παραστάντων στην δίκη Ασφαλ.Μέτρων δικηγόρων.

Βασίλης Δ. Νουλέζας
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.