Βαγγέλης Παρσάς. Κανάλια. «Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής»

Γνώριζε τα προβλήματα στα ρέματα και έμεινε άπραγη για χρόνια

Βαγγέλης Παρσάς. Κανάλια. «Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής»

Δεν περάσανε πολλά χρόνια από την προηγούμενη πλημμύρα,

μεγάλη σε ένταση αλλά όχι τόσο καταστροφική, η οποία έφερε στο φως προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν εν μέρει ή να μειώσουν το κίνδυνο καταστροφών παρόμοιων με αυτών που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είχαν κληθεί οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, από τον τότε πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και σημερινό πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου κ. Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλο, με την παρουσία της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας κυρία Κατσιούρα για επιτόπια αυτοψία στο ρέμα της περιοχής Κουμάσι όπου κρίθηκε σωστό να ανοιχτεί η οπή της εισόδου του υπογείου ρέματος. Επομένως, το πρόβλημα ήταν γνωστό αλλά έως και σήμερα δεν έγινε τίποτα.

Επίσης, κατά την θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, με την παρουσία του Προϊστάμενου καθαριότητας κ. Καραμπέρη, κρίθηκε αναγκαίο να καθαριστεί το ρέμα Βαένα από μπάζα και φερτές ύλες και με κόψιμο φυτών και δέντρων μέσα στο ρέμα. Έπειτα από λίγο διάστημα προηγείται η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του κ. Νασίκα το 2015, κλήθηκε όμως ιδιώτης χωματουργικών μηχανημάτων όπου και κατέθεσε προσφορά η οποία παραμένει στα συρτάρια της υπηρεσίας έως και σήμερα, διότι η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι ο ιδιώτης είναι ακριβός, παρά την αναγκαιότητα.

Για το ρέμα Χατζηδήμη που πλημμύρησε μέσα στο χωριό και προκάλεσε καταστροφές περιουσιών, οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε καθαρισμός δέντρων και φυτών και τα κλαδέματα τους πετάχτηκαν στην είσοδο του υπογείου ρέματος με αποτέλεσμα να το βουλώσουν εύκολα και γρήγορα να πλημμυρίσει.

Ανεπαρκής και απροετοίμαστη φάνηκε η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς σκαπτικό μηχάνημα που έφερε δεν μπόρεσε να βοηθήσει από την πρώτη μέρα αλλά μετά από δύο, διότι όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζής στο δημοτικό συμβούλιο έπειτα από ερώτηση μου, έμεινε από λάστιχα…

Όσον αφορά εμένα, καθυβρίστηκα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Δήμαρχο κ. Νασίκα και με προέτρεψε να βγώ από την αίθουσα διότι με επιχειρήματα ανέφερα πως η Δημοτική Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη για τις καταστροφές που έγιναν καθώς έμεινε άπραγη για χρόνια.

Καλό είναι να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο πως από το 2015 και με απόφασή του έπαψα να έχω αρμοδιότητες ως Αντιδήμαρχος και συνέχισα την πορεία μου έως σήμερα αλλά και μέχρι το πέρας της θητείας μου θα συνεχίσω, ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος χωρίς «κηδεμόνες» με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου.

Να του θυμίσω δε, ότι ουδέποτε αναζήτησα μια στάλα δημοσιότητας, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του, δεν την έχω ανάγκη άλλωστε, είμαι πάντα δίπλα στους δημότες οι οποίοι με εξέλεξαν στον Καλλικρατικό Δήμο Ρήγα Φεραίου το 2010 πρώτο σε ψήφους συγκριτικά με τους συνυποψήφιους μου, δεύτερο το 2014, και με στηρίζουν από την αρχή της πορείας μου την δεκαετία του 80 με συνεχείς επανεκλογές σε τοπική αυτοδιοίκηση και αγροτοσυνδικαλιστικά.

Δεν χρειάζεται επίσης να αναρωτιέται αν θα δώσω το παρόν στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, είναι ορθό να αναρωτιέται για το αν θα δώσουν το παρόν οι σύμβουλοι του.

Δυστυχώς, η έλλειψη ψυχραιμίας και σοβαρότητας του Δημάρχου, μετατρέπουν πολλές φορές τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε τσίρκο.

Η ανεπάρκεια του σε έργα και λύσεις προβλημάτων καθημερινότητας επιστρέφουν το Δήμο σε παρελθοντικό χρόνο.

Καθιστώ υπεύθυνο τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τις καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι των πληγμένων περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Παρσάς Ευάγγελος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,
π. Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.