Βέρνερ Ζιν: H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ηλεκτρονικό νόμισμα

0
577 views

o-zin-zita-elegxomeno-grexit.w_l

 

H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, καθώς και ελέγχους κεφαλαίου.

Mετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς- Βέρνερ Ζιν, ζήτησε την ελεγχόμενη αποχώρηση της χώρας από το ευρώ.

«Η προβλέψιμη χρεοκοπία της χώρας είναι πολύ λυπηρή,» είπε ο Ζιν σε δελτίο Τύπου. H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, καθώς και τη διακοπή όλων των εμβασμάτων σε ευρώ στο εξωτερικό, δηλαδή ελέγχους κεφαλαίου.

«Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, και έτσι η χώρα θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική», ανέφερε.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ifo πιστεύει ότι μια συνδιάσκεψη χρέους με όλους τους πιστωτές είναι απαραίτητη, ώστε να συζητήσουν ένα κούρεμα χρέους μετά την αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα. Το κούρεμα θα επηρεάσει κυρίως τις χώρες της ζώνης του ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν επιτρέπεται πια να τυπώνει ευρώ, είτε ηλεκτρονικά, είτε εκδίδοντας χαρτονομίσματα. Τα ήδη υπάρχοντα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία, μπορούν να παραμείνουν ως παράλληλο νόμισμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.