Αυτά είναι τα κόλπα για να κάνετε ανάληψη πάνω από 60 ευρώ την ημέρα!

0
553 views

atmΟ πανικός που έπιασε τους Ελληνες μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα capital controls στις τράπεζες, τους οδήγησε στο να βρουν τρόπους για να μπορέσουν να σηκώσουν από τα ΑΤΜ περισσότερα από 60 ευρώ.

Οπως γράφουν και τα parapolitika τουλάχιστον τρεις

μεθόδους -νομιμότατες όλες- «ανακάλυψαν» οι ευρηματικοί συμπολίτες μας.

1. Ξεχασμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί με χρεωστική κάρτα εν ενεργεία. Μεταφέρουν μέσω web banking, χρήματα από τον έναν λογαριασμό (που έχει υπόλοιπο πάνω από 60 ευρώ) στον άλλον που έχει μηδενικό υπόλοιπο και έτσι αποκτούν τη δυνατότητα να σηκώσουν 50 ή 60 ευρώ αντίστοιχα περισσότερες από μια φορές.

2. Ακόμα και αν δεν έχουν web banking, υπάρχει λύση. Ο σύζυγος έχει 500 ευρώ στον λογαριασμό της ίδιας τράπεζας και η σύζυγος –η οποία έχει μηδενικό υπόλοιπο- διαθέτει κάρτα. Ο σύζυγος βάζει την κάρτα στο ATM και επιλέγει μεταφορά ποσού σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα. Έτσι, τροφοδοτείται και ο δεύτερος λογαριασμός με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για διπλή ανάληψη (σ.σ τα περιοριστικά μέτρα δεν κοιτούν συγγενικές σχέσεις. Ο σύζυγος σηκώνει 60άρια ή 50άρια ανεξάρτητα από τη σύζυγο).

3. Στα ΑΤΜ 11 με 12 τη νύχτα
Πολλοί επιλέγουν να πάρουν χρήματα την τελευταία στιγμή (δηλαδή λίγο πριν τα μεσάνυχτα) ώστε με διαφορά ολίγων λεπτών να σηκώσουν και το 60άρι της επόμενης ημέρας. (σ.σ το δικαίωμα να σηκώνεις 60άρι, ανανεώνεται στις 00:00 τα μεσάνυχτα). Αυτό το κόλπο ενέχει ρίσκο. Αν πέσετε έξω στους χρονικούς υπολογισμούς και περάσει η 12η νυχτερινή λόγω ουράς, θα χάσετε το δικαίωμα ανάληψης της μιας ημέρας το οποίο δεν μετατίθεται για την επόμενη ημέρα

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια