Αυξήσεις φωτιά μέχρι και 500% στα τέλη του Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
517 views

antipolitefsi-neaΕνημέρωση – Καταγγελία
Από την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε σε όλους εσάς ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας και θα προασπίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.
Με εντιμότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια, τις αρχές που  πρεσβεύει η μείζονα αντιπολίτευση, ενεργούμε όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύοντας ζητήματα της περιοχής.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να δώσει ένα αναπτυξιακό πρόσημο στην περιοχή, αντί να κτίσει στο έργο και στα ισχυρά θεμέλια που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αντιθέτως με μια σειρά άστοχων και άδικων αποφάσεων, με έντονο πνεύμα εκδίκησης για κάποιους και εύνοιας για άλλους, την οδηγεί στο τέλμα, στο διχασμό, στο περιθώριο.
Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου προχώρησε πριν λίγες μέρες με απόφασή της στην Οικονομική Επιτροπή σε μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών της δημοτικής ενότητας Φερών, ενώ η οριστική απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 μμ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις κατοικίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε όλα τα διαμερίσματα. Αναλυτικότερα, για το Βελεστίνο και τη Χλόη αύξηση 42%, για το Αερινό 46%, για το Μ. Περιβολάκι 37%, για το διαμέρισμα του Περιβλέπτου (Περίβλεπτο, Κοκκίνα, Αγ. Δημήτριο, Ελευθεροχώρι) αύξηση 100% και ειδικά στο διαμέρισμα του Αγίου Γεωργίου η αύξηση φθάνει στο 125 %.

Για τις επαγγελματικές στέγες οι αυξήσεις των τελών ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, σεβασμού και υπευθυνότητας προς τους δημότες. Πιο συγκεκριμένα, στον Αγ. Γεώργιο η αύξηση είναι 219%, ενώ στα διαμερίσματα του Αερινού, της Χλόης, του Περιβλέπτου και του Μ.Περιβολακίου φθάνουν στο εξωφρενικό ποσοστό του 500 %.
Οι δημότες βρίσκονται ενώπιον μιας πολύ επικίνδυνης για τους ίδιους κατάστασης, με δυσβάσταχτες αυξήσεις τελών, που δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα που όλοι οι Δήμοι της χώρας μας λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι προχωρούν σε μείωση ή κατ’ ελάχιστον σε πάγωμα των δημοτικών τελών, η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου προχωρά σε μια παράλογη και άδικη για τα νοικοκυριά αύξηση, παρόλο που λίγους μήνες πριν, άλλα υποσχότανε στον κόσμο.
Ως μείζονα αντιπολίτευση, όταν ήμασταν δημοτική αρχή από το 2011 – 2014 δεν αυξήσαμε επ’ ουδενί τα δημοτικά τέλη, αλλά προχωρήσαμε και σε μειώσεις μέχρι 10% και παράλληλα διαχειριστήκαμε με σύνεση τα οικονομικά του Δήμου αφήνοντας ταμειακά διαθέσιμα ύψους 1.200.000 €, μολονότι παραλάβαμε συνολικές οφειλές 8.000.000 ευρώ.

Παράλληλα δημιουργήσαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, που έδωσαν αναπτυξιακή τροχιά στον τόπο μας και καταπολέμησαν ζητήματα της καθημερινότητας.

Όλα αυτά τα πετύχαμε, χωρίς να ακουμπήσουμε την τσέπη του δημότη, γιατί σεβόμασταν τη δυσχερή οικονομική του θέση, αλλά αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και κάνοντας ορθολογική διαχείριση των οικονομικών.
Και δυστυχώς έρχεται τώρα η σημερινή Δημοτική Αρχή που επιτίθεται και κτυπά με μανία τις λιγοστές οικονομικές αντοχές των δημοτών, των επαγγελματιών, των καταστημάτων, αδιαφορώντας προκλητικά για τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτή τη Δημοτική Αρχή που αντιμετωπίζει το Δήμο σαν τσιφλίκι της και να διεκδικεί το πανελλαδικό βραβείο κοινωνικής αναλγησίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια