25η Μαρτίου 1821- 25η Μαρτίου 2021
200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων
«Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά»
Ο Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), υπήρξε ο προάγγελος της Ελληνικής επανάστασης του 1821!

Χαρακτηρίστηκε προσωπικότητα με πολύπλευρη δράση. Λόγιος, διαφωτιστής, επαναστάτης, ο στρατιωτικός και πολιτικός νους, ο εθνεγέρτης, ο μάρτυρας και οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας στον βαλκανικό χώρο.

O «Θούριος» του Ρήγα είναι προεπαναστατικός πατριωτικός ύμνος, έργο του Ρήγα Βελεστινλή, τον οποίο είχε γράψει το 1797 και τραγουδούσε σε συγκεντρώσεις, με σκοπό να ξεσηκώσει τους Έλληνες. Στους σαράντα πρώτους στίχους του εξαίρεται η ιδέα της ελεύθερης ζωής και αντηχεί το προσκλητήριο της επανάστασης σε όλους τους βαλκανικούς λαούς και ιδιαίτερα στους Έλληνες, οι οποίοι δεσμεύονται με ιερό όρκο ότι θα αγωνιστούν, για να ελευθερώσουν το σκλαβωμένο γένος τους.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», ενός συλλόγου με όνομά βαθιάς ιστορικής σημασίας και ενσαρκωμένου από περήφανους απογόνους του εθνομάρτυρα «ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ», στέκεται με καμάρι, σεβασμό και πατριωτισμό μπροστά στην έπαρση της Γαλανόλευκης και εύχεται σε όλους «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!!
ΖΗΤΩ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ!!!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.