Αστυνομικοί σε ρόλο δασκάλου στα σχολεία

Θα διδάσκουν "για πολύ σημαντικά θέματα της εποχής μας"

Αστυνομικοί σε ρόλο δασκάλου στα σχολεία

Τη δυνατότητα να παραδίδονται μαθήματα από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στους μαθητές των σχολείων, για πολύ σημαντικά θέματα της εποχής μας, αλλά και την πρόσβαση αστυνομικών σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων, παρέχει μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το κείμενο του μνημονίου συνυπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Παντής και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, Παναγιώτης Τσάκωνας.

Στόχος του μνημονίου είναι να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο υπουργείων, μέσω της ανάπτυξης τριών βασικών πυλώνων δράσεων, που αφορούν κυρίως:

– στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα όπως η πρόληψη των ναρκωτικών, ο σχολικός εκφοβισμός, η κυκλοφοριακή αγωγή, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και λοιπές θεματικές ενότητες που άπτονται της προστασίας και της ασφάλειας των μαθητών,

– στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού αυτού υλικού, μέσω ενημερωτικών ημερίδων και διαλέξεων, από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη την επικράτεια, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, και

– στη συμμετοχή αστυνομικού προσωπικού σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα και αντικείμενα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.