ΑΣΕΠ: «Παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις

ΑΣΕΠ: «Παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις

«Παγώνει» για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοσίευση νέων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής που μίλησαν στην aftodioikisi.gr. 

Αιτία; Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ  και αποτελεί νόμο του κράτους, γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας, αποτελεί το βασικό λόγο για το «πάγωμα» της έκδοσης νέων προκηρύξεων. Αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσαν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής, πλέον χρειάζεται το ΑΣΕΠ να αναμορφώσει τα τεύχη προκηρύξεων σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνουν συμβατά. Με απλά λόγια χρειάζεται να υπάρξει νέο υπόδειγμα προκήρυξης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την έκδοση του νόμους σε ΦΕΚ, θα ξεκινήσει και η συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία θα επιφορτιστεί αρμόδια επιτροπή, ένα Ειδικό Τμήμα Συμβούλων που θα καταρτίσει το σχετικό υπόδειγμα. Παρότι δεν θεωρείται χρονοβόρα διαδικασία, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί, από τα στελέχη του ΑΣΕΠ πότε θα ολοκληρωθεί.

Μόλις το σύστημα το προκηρύξεων γίνει συμβατό με τις προβλέψεις του νέου νομοθετικού πλαισίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκδοση των νέων προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ έχουν προετοιμάσει διαγωνισμούς που είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής και απομένει μόνο η δημοσιοποίηση τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.

www.aftodioikisi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας