Αρχίζει η «μάχη» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Την Πέμπτη στις 15:00 ψηφίζεται από την Ολομέλεια προκειμένου να κλείσει η 4η αξιολόγηση

Αρχίζει η «μάχη» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Ξεκινά την Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, το οποίο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα στις 12:00 θα τεθεί στις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης με τη διαδικασία του επείγοντος η επεξεργασία του νομοσχεδίου. Το πρωί της Τρίτης θα κληθούν να καταθέσουν στις επιτροπές τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη μέχρι τις 15:00 με την ψήφισή του, με δεδομένη την επιδίωξη της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020, στο οποίο περιγράφεται η οικονομική πολιτική 2019-2022 που έχει στόχο μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,2% του ΑΕΠ , αύξηση των επενδύσεων 8,6%, των εξαγωγών κατά 4% και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,2 % του ΑΕΠ ως το 2022. Προβλέπει επίσης μείωση της ανεργίας από το 19,9% του ΑΕΠ στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, με αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης.

Στο δημοσιονομικό σκέλος περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις για περικοπές των συντάξεων το 2019 και των μισθών το 2020, μαζί με τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί για κάθε χρονιά. Παράλληλα, προβλέπει ότι εκτός από την επίτευξη του στόχου για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ύψους 8 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για φοροαπαλλαγές και κοινωνική πολιτική.

Στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχουν οι διατάξεις, που αλλάζουν το νόμο Κατσέλη και θα απλοποιούσουν τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών για τις επιχειρήσεις. Επίσης, θα υπάρχει νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν με Υπουργική Απόφαση την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Μέσα στο νομοσχέδιο θα υπάρχει και διάταξη, με την οποία θα θεσμοθετείται ο ρόλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας, ως εταίρου της δανειακής σύμβασης με το ESM, σε εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας για την ίδρυση του ταμείου, με βάση την οποία το 50% των εσόδων του υπερταμείου θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους και το άλλο 50% σε επενδύσεις. Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης διατάξεις, που ρυθμίζουν θέματα της αγοράς εργασίας κοινωνικής πρόνοιας και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Μπορείτε να δείτε το πολυνομοσχέδιο ΕΔΩ

Πηγή: www.news.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.