Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνας με τους Ίωνες

0
421 views

kopanasΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συμβολή της Περιφέρειας ζήτησαν οι «ΙΩΝΕΣ» από το θεμ. αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαικών Προγραμμάτων, Αργύρη Κοπάνα για τη δημιουργία Μουσείου-Κέντρου Έρευνας Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Η πρόεδρος Άννα Πετσιάβα και μέλη του ΔΣ της πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΙΩΝΕΣ» επισκέφθηκαν τον θεμ. αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αργύρη Κοπάνα στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Η πρόεδρος των «ΙΩΝΩΝ» αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Εστίας, που έχει σημειώσει ισχυρή παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα και διατηρεί άσβεστες τις παραδόσεις και την αντίληψη ζωής των μικρασιατών προγόνων μας από το 1994, έτος ίδρυσης της.

Σήμερα, η Εστία στεγάζεται σ’έναν χώρο, 45τμ, που δεν μπορεί να καλύψει όλες τις δραστηριότητες, ενώ το αρχειακό υλικό, τα βιβλία, τα έπιπλα και άλλα σημαντικά αντικείμενα παραμένουν διάσπαρτα σε αποθήκες.

Το ΔΣ γνωστοποίησε στον αντιπεριφερειάρχη ότι όραμα της Εστίας αποτελεί η ανέγερση ενός Μουσείου-Κέντρου Έρευνας Μικρασιατικού Πολιτισμού σε οικόπεδο, που απέκτησε η Εστία έναντι του Ι.Ναού Ευαγγελίστριας. Προς τούτο έχουν εκπονηθεί και οι απαραίτητες μελέτες.
Η πρόεδρος του ΔΣ προς το σκοπό αυτό ζήτησε από τον θεμ. αντιπεριφερειάρχη να διερευνήσει τη δυνατότητα ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα.

Ο Αργύρης Κοπάνας συνεχάρη τους «ΙΩΝΕΣ» για την πολύπλευρη δράση τους και την παρέμβαση τους στα πολιτιστικά δρώμενα με προσωπικές θυσίες των μελών και υπό την άγρυπνη καθοδήγηση της αείμνηστης πρώην προέδρου Άννας Αιβαζόγλου, και συνέχισε λέγοντας ότι «η δημιουργία ενός Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού μας συγκινεί και μας εμπνέει όλους, καθώς κρατά ζωντανές τις μνήμες και την κληρονομιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και την ιστορία της Νέας Ιωνίας. Καταρχήν, είμαστε ως Περιφέρεια ήδη αρωγοί των προσπαθειών σας και αυτό το γνωρίζετε. Σήμερα, γινόμαστε κοινωνοί και αυτής της σπουδαίας επιδίωξής σας. Θα εξετάσουμε εξονυχιστικά τι δυνατότητες υπάρχουν τώρα και ποιες θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, ώστε αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και με τη δική μας μικρή ή μεγαλύτερη συμβολή».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Αργύρης Κοπάνας

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια