Αποτρίχωση άνω χείλους – Όλες οι μέθοδοι

0
621 views

apotrixosi-ano-xeiloysΗ αποτρίχωση άνω χείλους είναι μια διαδικασία η οποία απασχολεί όλες τις γυναίκες άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Το πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε αποτρίχωση άνω χείλους εξαρτάται από το πόσο έντονη τριχοφυΐα έχετε στην συγκεκριμένη περιοχή. Άλλες κοπέλες εμφανίζουν έντονο πρόβλημα τριχοφυΐας από μικρή κιόλας ηλικία, ενώ κάποιες άλλες αρχίζουν να αναπτύσσουν έντονη τριχοφυΐα σε μεγαλύτερη ηλικία. Το πρόβλημα της τριχοφυΐας σχετίζεται με το χρώμα που έχουν οι τρίχες μας, με ορμονικές διαταραχές οι οποίες  προκαλούν έντονη τριχοφυΐα αλλά και με την κληρονομικότητα. Όλες όμως οι γυναίκες ή οι κοπέλες οι οποίες θέλουμε να είμαστε περιποιημένες αρχίζουμε λίγο μετά την εφηβεία να σκεφτόμαστε την αποτρίχωση άνω χείλους. Οι τρίχες που εμφανίζονται στην περιοχή του άνω χείλους μας δηλαδή το γνωστό σε όλες μας μουστάκι αντιμετωπίζονται με διάφορες μεθόδους αλλά και τρόπους. Όπως είπαμε ανάλογα με τη ένταση της τριχοφυΐας στο άνω χείλος υπάρχει και η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναλύσουμε όλες τις περιπτώσεις τριχοφυΐας αλλά και θα δούμε αναλυτικά όλες τις μεθόδους για να κάνουμε σωστά και αποτελεσματική αποτρίχωση άνω χείλους.

Οι λόγοι που πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση άνω χείλους

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση άνω χείλους μπορούμε να πούμε χοντρικά ότι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αποτρίχωση πρέπει να κάνουμε τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας. Αρχικά όσο αφορά το αισθητικό κομμάτι μπορείτε εύκολα όλες σας να καταλάβετε ότι είναι απαραίτητο να κάνετε αποτρίχωση και ιδιαίτερα αποτρίχωση άνω χείλους. Πιο συγκεκριμένα η περιοχή που βρίσκεται πάνω από το περίγραμμα των χειλιών μας δηλαδή εκεί που είναι το μουστάκι πρέπει να είναι πάντα περιποιημένη μιας και και η σωστή και συχνή αποτρίχωση στη συγκεκριμένη περιοχή θα αναδείξει τα χείλη μας αλλά και ολόκληρο το πρόσωπό μας. Όσον αφορά στους λόγους υγείας για τους οποίους πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση στην περιοχή του άνω χείλους είναι γιατί τα μικρόβια που μαζεύονται στην συγκεκριμένη περιοχή και κατακρατούνται ακόμα και εάν έχουμε λίγο χνούδι μπορεί να είναι επικίνδυνα για την στοματική μας κοιλότητα αλλά και για τον οργανισμό μας.

Οι διάφοροι μέθοδοι για αποτρίχωση άνω χείλους

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο πρόβλημα τριχοφυΐας έχουμε στην περιοχή του άνω χείλους υπάρχει και η σωστή και κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης. Ακόμα και εάν δεν είστε από τις κοπέλες που έχουν έντονη τριχοφυΐα ή που έχουν σκούρες τρίχες δηλαδή είστε μια κοπέλα με ανοιχτόχρωμες τρίχες και εμφανίζετε μόνο το γνωστό χνούδι θα πρέπει να κάνετε έστω και σε αραιά διαστήματα μια πιο ήπια μορφή αποτρίχωσης. Εάν πάλι είστε από τις κοπέλες που το πρόβλημα της τριχοφυΐας είναι έντονο θα πρέπει να αναζητήσετε μια πιο μόνιμη και σίγουρη λύση. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά αναλυτικά.

Αποτρίχωση άνω χείλους με Laser

Εάν είστε από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα τριχοφυΐας και ιδιαίτερα στην περιοχή του άνω χείλους τότε ίσως μια μέθοδος αποτρίχωσης με laser να σας έλυνε το πρόβλημα μια για πάντα. Η αποτρίχωση άνω χείλους με laser ενδείκνυται για περιπτώσεις  όπου η τριχοφυΐα είναι τόσο έντονη που οποιαδήποτε άλλη μέθοδος δεν είναι ικανή να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για αρκετό χρονικό διάστημα. Η αποτρίχωση με laser είναι λίγο πολύ σε όλες μας γνωστή. Το laser λειτουργεί καταστρέφοντας από την ρίζα τους θύλακες και έτσι έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Το πόσες συνεδρίες θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος της τριχοφυΐας σας και φυσικά από το εκάστοτε ινστιτούτο ομορφιάς που θα εμπιστευτείτε για να κάνετε την laser αποτρίχωση άνω χείλους.

Προσοχή σε κάθε περίπτωση πριν πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε σε μια τέτοιου είδους ενέργεια θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό και φυσικά να κάνετε την όλη διαδικασία σε ένα πιστοποιημένο κέντρο laser αποτρίχωσης το οποίο θα έχει εγγυημένα αποτελέσματα και απτές αποδείξεις των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Αποτρίχωση άνω χείλους με αποτριχωτικές κρέμες

Άλλη μια μέθοδος για να κάνετε αποτρίχωση άνω χείλους είναι οι αποτριχωτικές κρέμες. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης συνιστάται για περιπτώσεις στις οποίες η τριχοφυΐα είναι ελεγχόμενη και όχι υπερβολικά έντονη. Είναι σχετικά οικονομική μέθοδος αφού μπορείτε να βρείτε μια καλή αποτριχωτική κρέμα ακόμα και στο supermarket της γειτονιάς σας. Καλό όμως θα ήταν να εμπιστευτείτε μια αποτριχωτική κρέμα γνωστής εταιρίας ή ακόμα καλύτερα να αφεθείτε στην περιποίηση μιας αισθητικού η οποία θα σας παράσχει όλο το απαραίτητο πακέτο περιποίησης, ενώ θα δείτε και την διαδικασία που κάνει μια επαγγελματίας για να επιτύχει την σωστή αποτρίχωση έτσι ώστε εάν θελήσετε να κάνετε μόνες σας αποτρίχωση στο σπίτι σας να ξέρετε τα σωστά βήματα για σωστά αποτελέσματα.

Αποτρίχωση άνω χείλους με κερί

Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι η πλέον κατάλληλη για την περιοχή του προσώπου. Το ζεστό κερί θα εξαφανίσει από την ρίζα τις τρίχες από την περιοχή του άνω χείλους σας και για αρκετό χρονικό διάστημα εάν φυσικά η τριχοφυΐα σας είναι ήπιας μορφής. Μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη αποτρίχωση μόνες σας στο σπίτι αλλά να είστε προετοιμασμένες τουλάχιστον για την πρώτη φορά ότι θα πονέσετε. Είναι μια εξίσου οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης. Φυσικά μπορείτε να επισκεφτείτε και κάποιο κέντρο αισθητικής για να εφαρμόσετε κερί στην περιοχή του άνω χείλους όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο μιας και η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Μπορείτε να προμηθευτείτε κερί αποτρίχωσης από οποιοδήποτε πολυκατάστημα καλλυντικών και να το εφαρμόσετε όποτε εσείς επιθυμείτε.

Τέλος να θυμάστε ότι η περιοχή του άνω χείλους είναι η μόνη περιοχή στην οποία απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι. Ξέρουμε ότι ίσως κάποιες από εσάς που διαβάσατε το συγκεκριμένο άρθρο να είχατε δοκιμάσει στην εφηβεία σας μαζί με τις φίλες σας να βάλετε ξυραφάκι στην συγκεκριμένη περιοχή μιμούμενες τον μπαμπά σας όμως είναι λάθος και πιο συγκεκριμένα είναι ένα καταστροφικό λάθος για την συγκεκριμένη περιοχή. Επιλέξτε μιας από τις παραπάνω μεθόδους για να κάνετε αποτρίχωση άνω χείλους και να είστε σίγουρη ότι θα απαλλαγείτε από αυτό τον γυναικείο προβληματισμό μια και καλή.
Δυναμική γυναίκα

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθρο4 τρικς για τέλεια μαλλιά χωρίς θερμότητα
Επόμενο άρθροΓιατί δεν με φλερτάρουν οι άντρες
μμμ Κάρλα. Πολύ ωραία η πρόσκληση που μου έγινε από έναν πολύ καλό και παλιό φίλο. Είμαι το Μελανουράκι και κατά κόσμο η Κωνσταντίνα Μ., είμαι από την Ροδίτσα της διπλανής σας Λαμίας. Είμαι επαγγελματίας στα lifestyle ρεπορτάζ και από το Κάρλα μου ζητήθηκε να συμβάλω με extreme δημοσιεύσεις όπως σχέσεις, sex, γυναικεία και αντρικά θέματα και άλλα περίεργα. Φυσικά και δέχτηκα! Αν και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αντισταθεί στον παλιό μου συμφοιτητή!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.