Ο τουρισμός η σωτηρία της πόλης η ορθολογικότερη ανάπτυξη μοχλός οικονομικής ευρωστίας. Ο καλλικρατικός διερυμένος Δήμος Βόλου έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα απο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής, γεωργικής αλλά και βιομηχανικής κυρίως οικονομίας.

Δυστυχώς εξαιτίας της πατατεινόμενης οικονομικής κρίσης δεν έγιναν άλματα προόδου, έκλεισαν εργοστάσια και βιομηχανικές μονάδες αλλά και τοπικές μεσαίες επιχειρήσεις που προκάλεσαν ανεργία και μετανάστευση.

Αυτή είναι η πικρή διαπίστωση μου.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Έτσι ζημιώθηκε η τοπκική οικονομία. Επίσης η ατολμία και οι λαθεμένες ξεπερασμένες επιλογές της Δημοτικής αρχής που υστέρησε όπως λ.χ. η παραχώρηση η εκποίηση του λιμανιού. Είναι αδιανόητο ο Βόλος να μην έχει αξιοποιήσει τον ορεινό όγκο των Κενταύρων που να αποτελεί διεθνή προορισμό αλλά και εσωτερικού τουρισμού με ταυτόχρονη αναβάθμιση του στρατιωτικού μόνον αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Δεν γίνεται ο Βόλος να μην εφαρμόζε καινοτόμες ιδέες να αποτελεί πρότυπο και να μην πρωταγωνιστεί στην ελληνική οικονομία να μην αξιοποιεί όλο και περισσότερα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.

Το οδικό δίκτυο της πόλης σε αρκετά σημεία είναι πεπαλαιωμένο και σε οικτρή κατάσταση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών που πληρώνουν τόσους φόρους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.