ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Έρχεται ΒΟΜΒΑ μέσα στην εβδομάδα. Αλλαγές στον «Κλεισθένη» που θα κάνουν μεγάλη ζημιά στα ψηφοδέλτια που γνωρίζουμε σήμερα!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Έρχεται ΒΟΜΒΑ μέσα στην εβδομάδα. Αλλαγές στον «Κλεισθένη» που θα κάνουν μεγάλη ζημιά στα ψηφοδέλτια που γνωρίζουμε σήμερα!!!

(σ.σ. Άρθρο του δημοσιογράφου Πέτρου Σταθακόπουλου)

Τέλος στ’ ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια! Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να έχουν ΠΑΝΤΟΥ δικά τους τοπικά! Θα τα καταφέρουν; Πως αλλάζουν τα δεδομένα των εκλογών από αύριο; Λέτε να έχουμε και αποχωρήσεις;;;

Εγκυρότατες πηγές αναφέρουν ότι στα μέσα της εβδομάδας που έρχεται πρόκειται να ψηφιστεί μια σημαντική αλλαγή στον «Κλεισθένη 1» που θα δυσκολέψει πάρα πολύ την κατάσταση των σημερινών υποψηφίων στην Πιερία (γενικά) για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ακούγεται μάλιστα, ότι ενδέχεται με την αλλαγή αυτή να υπάρξει ενδεχόμενο κάποιος από τους ήδη ανακοινωμένους υποψήφιους δημάρχους να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως αν αυτή η σημαντική αλλαγή δεν επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στους νυν υποψηφίους, τότε η επόμενη που έρχεται κοντά στα Χριστούγεννα σίγουρα θα κάνει μεγάλη ζημιά.

Όλα ξεκίνησαν από την σύσκεψη της ΚΕΔΕ της περασμένης εβδομάδας όπου έγινε η εισήγηση στην κυβέρνηση για τα τοπικά συμβούλια, τα οποία μέχρι σήμερα είχαν την ευχέρεια να σχηματίζονται ανεξάρτητα χωρίς ν’ ανήκουν υποχρεωτικά σε κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Αυτό λοιπόν αλλάζει με νόμο που θα ψηφιστεί και θ’ ανακοινωθεί κάπου στο μέσω της ερχόμενης εβδομάδας.

Με λίγα λόγια στο εξής τα τοπικά συμβούλια δεν θα επιτρέπεται να είναι ανεξάρτητα. Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ένας υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει το δικό του τοπικό συμβούλιο σε κάθε περιοχή ή χωριό του Δήμου του.

Πρακτικά όμως τι σημαίνει αυτό για την Πιερία και τους 3 Δήμους της; Έχοντας μια εικόνα για το τι επικρατεί στα επιτελεία των νυν υποψηφίων Δημάρχων των τριών Δήμων της Πιερίας, (διαβάστε όλο το παραπολιτικό παρασκήνιο των δημοτικών εκλογών εδώ) γνωρίζουμε ότι κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, σήμερα έχουν σοβαρό πρόβλημα να σχηματίσουν τοπικά συμβούλια σε όλα τα χωριά.

Έτσι τα επιτελεία των υποψηφίων επικεντρώθηκαν κυρίως στην στελέχωση του ψηφοδελτίου ΜΟΝΟ με δημοτικούς συμβούλους. Ο νόμος όμως που έρχεται τους αναγκάζει ν’ αλλάξουν εντελώς στρατηγική. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα τα καταφέρουν όλοι ν’ ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα ή θα έχουμε απώλειες (αποχωρήσεις δηλαδή) υποψηφίων Δημάρχων. Υπάρχει όμως ακόμη χρόνος μπροστά τους (7 μήνες) για να το παλέψουν.

Ακόμη όμως και να τα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτήν την σκόπελο, έρχεται μια ακόμη πιο δύσκολη μέχρι τα Χριστούγεννα, που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι το σενάριο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, και μάλιστα πριν τον Μάϊο του 2019, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέρα με την ημέρα. Αν τελικά επαληθευτεί, και εκλεγεί (ως αναμένεται μέσα απ΄ τις δημοσκοπήσεις ) η Νέα Δημοκρατία, και αποφασίσει να ξαναλλάξει τον «Κλεισθένη 1» ή να τον καταργήσει όπως λένε σοβαρά στελέχη του κόμματος της Ν.Δ., τότε τα πράγματα για τις Δημοτικές εκλογές γίνονται ακόμη χειρότερα.

Σενάρια λοιπόν υπάρχουν αρκετά εκεί έξω. Χρειάζεται απλά λίγη υπομονή για να δούμε που και πως θα πέσει η «μπίλια» και αναλόγως να πορευθούμε εμείς οι πολίτες…

γράφει ο
Πέτρος Σταθακόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας