Απεργούν σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ – Δύο συγκεντρώσεις στον Βόλο

0
153 views

Με δύο συγκεντρώσεις, από την ΑΔΕΔΥ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οδό Δημητριάδος

στις 9 το πρωί και στις10.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από τον Βόλο δίνουν το «παρών» σήμερα στην 24ωρη απεργία κόντρα στο πολυνομοσχέδιο που θέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλλαγές στα εργασιακά.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ, που προσανατολίζονται να προκηρύξουν απεργία στις 2 Οκτωβρίου, καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μετατέθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου

Με απόφαση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας οι δημοσιογράφοι σήμερα θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας.

Πυρά από ΑΔΕΔΥ

Οπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών, ακόμα και της παύσης των αρμοδίων δημοσίων υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτι-ών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, συμπληρώνοντας ότι εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, «που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα».

Κάλεσμα για πλατεία Πανεπιστημίου

Κάλεσμα στα μέλη του για συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.«Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί ότι απαιτεί ο ΣΕΒ και η ΕΕ, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές». Για άλλη μια φορά, το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ,με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας. Κι όσο κι αν προσχηματικά “διαπιστώνουν” τη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη μητέρα, ξεδιάντροπα οι κυβερνήσεις δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να μας καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας», προσθέτει ο ίδιος Σύλλογος.

Στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00,σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ -ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ),διαδικτυακά μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια