Απαλλαγή του Στεφανοβικείου από τα τέλη ύδρευσης του 2014 όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή

0
884 views

stefanovikeio-nero-nasikasΠλήρη απαλλαγή της Δημοτικής Ενότητας Στεφανοβικείου από τα τέλη ύδρευσης για το 2014. Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου κάνει πράξη τη δέσμευση που είχε αναλάβει προεκλογικά στους δημότες Στεφανοβικείου που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών και της αβελτηρίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.  

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας στη συνεδρίαση που έγινε προχθές πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡΦ την απαλλαγή των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Στεφανοβικείου από τα δημοτικά τέλη του 2014 αλλά και μέχρι να υδροδοτηθεί η περιοχή από τη νέα γεώτρηση, για καταναλώσεις από 0 μέχρι και 120 κυβικά νερού.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για την απαλλαγή των δημοτών στο Στεφανοβίκειο για το 2014 έχει στόχο αφενός να ανακουφίσει τους δημότες της περιοχής που έχουν ταλαιπωρηθεί εξαιτίας των προβλημάτων που είχαν προκύψει με το νερό αλλά και αφετέρου εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχαν ως αποτέλεσμα το έργο της νέας ανόρυξης να καθυστερήσει.

Η νέα δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα , βάζοντας έτσι τέλος σε ένα πρόβλημα χρόνιο, που αντιμετώπιζε η περιοχή του Στεφανοβικείου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡΦ για τις άλλες δημοτικές ενότητες προτάθηκε και αποφασίστηκε η εξομοίωση των τελών ύδρευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Με αφορμή την απόφαση για την απαλλαγή των δημοτών του Στεφανοβικείου από τα τέλη ύδρευσης για το 2014 ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας σε δήλωσή του τόνισε «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως δημόσιο αγαθό, πρωτίστως για τη σημερινή δημοτική αρχή αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού αρίστης ποιότητας για τους δημότες όλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Από αυτή τη δέσμευση δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ούτε βήμα, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που παραλάβαμε. Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι το δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου θα πρέπει να απαλλαγεί από τα τέλη ύδρευσης και αυτή τη δέσμευση κάνουμε πράξη με την απόφαση που πήραμε στη ΔΕΥΑΡΦ και με την οποία ουσιαστικά αποκαθίσταται η έννοια του δικαίου. Παράλληλα συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο της νέας ανόρυξης, παρά τις εκκρεμότητες και τις παραλείψεις που υπήρξαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί το έργο που θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής».

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικός Σύλλογος Χλόης
Επόμενο άρθροΤροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της 13ης σύνταξης
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.