Αξέχαστη εβδομάδα στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου με το erasmus+

Αξέχαστη εβδομάδα στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου με το erasmus+

Την εβδομάδα από 22 έως 29 Απριλίου

2018 το γυμνάσιο Στεφανοβικείου υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές από πέντε (5) χώρες, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + /Δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» με αριθμό σύμβασης 2017-1-ES01-KA219-037910_2 και τίτλο «The Odyssey revisited – Teaching European values in a divided continent».

Η εβδομάδα περιελάμβανε ένα πλήρες πρόγραμμα, άρτια καταρτισμένο, με πρωινές  συνεδριάσεις επίσκεψη στο Μουσείο του Βόλου, στο Πανεπιστήμιο και απογευματινές εξορμήσεις σε γειτονικούς προορισμούς όπως Μακρινίτσα, Μηλιές με το τραινάκι, Μετέωρα αλλά και στη Σκιάθο.

Στις πρωινές συνεδριάσεις στο γυμνάσιο, παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Κύπρου το Avatar του ODY αλλά και το πρώτο κεφάλαιο του ψηφιακού comic που αφορά τις περιπέτειες του φανταστικού ήρωα που έχουν όμως ρεαλιστικό περιεχόμενο. Είχαμε ακόμη σύντομες παρουσιάσεις των χωρών που συμμετέχουν, των εκπαιδευτικών τους συστημάτων αλλά και διαδραστικά quiz και τέλος ένα παιχνίδι εκτός αίθουσας, στο άλσος του γυμνασίου.

Η τελετή υποδοχής ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή με πολλά χορευτικά που παρουσίασαν τα παιδιά του γυμνασίου αλλά και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών από τις συμμετέχουσες χώρες. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Σαλαγά και τη συμμετοχή πολλών παιδιών του γυμνασίου μας.

Τέλος θα πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις 7 οικογένειες του Ριζομύλου και τις 14 του Στεφανοβικείου που φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο, παιδιά προερχόμενα από τη Σουηδία την Ιταλία την Ισπανία και την Κύπρο.

Με εκτίμηση

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας