Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο Στεφανοβίκειο

0
625 views

solines-amiantouΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο Στεφανοβίκειο
Από τη ΔΕΥΑΡΦ την επόμενη εβδομάδα

Aντικαθίσταται οι σωλήνες αμιάντου σε κομμάτια του δικτύου ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου που θα εμπλουτιστεί με νερό και από τη γεώτρηση «Εικοσάρια» στο Ριζόμυλο, έργο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τις εργασίες αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Στεφανοβικείου συζήτησαν σε επιτόπιο επίσκεψη στη δημοτική ενότητα, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημ. Νασίκας μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ Θαν. Βλάχο, το δημοτικό σύμβουλο Γ. Κορώνα , τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Στεφανοβικείου Ι. Παπαιωάννου και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΡΦ.

Όπως συμφωνήθηκε τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡΦ θα εντοπίσουν όλα τα σημεία του δικτύου ύδρευσης του χωριού που αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες και αφού ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία θα ακολουθήσει το έργο της αντικατάστασης στα τμήματα που θα υποδειχτούν καθώς σε προηγούμενες εργολαβίες που αντικαταστάθηκαν αμιαντοσωλήνες δεν είχε ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση.
Όταν αποκαλυφθούν τα σημεία στο σύνολό τους θα ακολουθήσει η αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού με την τοποθέτηση σύγχρονων αγωγών βάσει των διεθνών προτύπων και ενδεδειγμένων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.
«Στόχος μας είναι η παροχή προς τους καταναλωτές αρίστης ποιότητας νερού, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης. Το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο Στεφανοβίκειο εντάσσεται στον προγραμματισμό του αντίστοιχου της ανόρυξης της νέας υδρευτικής γεώτρησης στο χωριό. Θα είναι δώρο άδωρο να γίνει η ανόρυξη της νέας υδρευτικής γεώτρησης χωρίς την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημ. Νασίκας επαναλαμβάνοντας ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα το θέμα επίλυσης του προβλήματος με το νερό στην περιοχή του Στεφανοβικείου που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια