Γράφει ο Πάσχος  Στ. Χαράλαμπος
Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Aντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δήμου για οφειλή χρημάτων από εκμετάλλευση γεώτρησης.

Για την εκμετάλλευση δεν υπήρχε κανένα συμφωνητικό ενώ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης  κατόπιν εορτής έκανε απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης στη γεώτρηση , παρόλο που έχει κομμένο ρεύμα και οφειλή προς τη ΔΕΗ, 32.900 ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πάσχου.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 13-7-2017 στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΡΦ, όπου απουσίαζε η αντιπολίτευση  μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίσθηκε και η απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης για τρεις μήνες, της γεώτρησης δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και μάλιστα αντιδημάρχου για την χρήση της στην ύδρευση του Στεφανοβικείου, σύμφωνα με τον κ. Πάσχο.

“Και αυτό συνέβη ενώ όλο το Δ.Σ. γνώριζε πως η συγκεκριμένη γεώτρηση δεν έχει παροχή ρεύματος λόγω τεραστίων οφειλών προς τη ΔΕΗ, συγκεκριμένα 32.900 ευρώ.

Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν από προηγούμενη χρήση του ιδιώτη αλλά πολύ περισσότερο από την χρήση της γεώτρησης από την ΔΕΥΑΡΦ, πέραν της αρχικής σύμβασης εκμίσθωσης που ήταν για ένα χρόνο. Η χρήση συνεχίσθηκε περίπου για 1,5 χρόνο ακόμη χωρίς καμία σύμβαση και χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιο ιδιότυπο καθεστώς και συνεπώς ήταν προφανές ότι θα φθάναμε σ’αυτό το αδιέξοδο, δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να πληρώνονταν νομίμως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αλλά και ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν κάποια φαεινά μυαλά συμβούλεψαν τον δημοτικό σύμβουλο να καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου στον οποίο είναι και αντιδήμαρχος και να διεκδικήσει αποζημίωση. Η αγωγή έγινε και εκδικάσθηκε χωρίς ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΡΦ να παραστούν στο δικαστήριο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκδικασθεί η υπόθεση ερήμην του Δήμου και φυσικά εις βάρος του. Ένα “στημένο” παιχνίδι ώστε να παραπλανηθούν οι αρμόδιες αρχές και να πληρώσουν με τη δικαστική οδό τα εντάλματα πληρωμής.

Κι όλα αυτά ενώ επί τρία χρόνια η ΔΕΥΑΡΦ κωλυσιεργούσε χωρίς να επισπεύδει τις ενέργειες για την ανόρυξη της ήδη δημοπρατημένης γεώτρησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή για ευνόητους λόγους!

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να χαθούν οι προθεσμίες ανόρυξης και να χρειαστεί εκ νέου δημοπράτηση. Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την περιφέρεια είναι πως η εγκριτική της νέας γεώτρησης έχει ήδη έρθει από την προηγούμενη εβδομάδα στην ΔΕΥΑΡΦ. Καλούμε λοιπόν την δημοτική αρχή να αφήσει τις “μαυρογυαλούρικες” τακτικές ,να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να καλέσει άμεσα τον πλειοδότη εργολάβο ώστε να υπογραφεί το νέο συμφωνητικό ανόρυξης της δημοτικής γεώτρησης. Έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίηση της σε μικρό χρονικό διάστημα, με την γεννήτρια που ήδη χρησιμοποιούν στην γεώτρηση με το “κομμένο” ρεύμα μέχρι να εγκριθεί η ηλεκτροδότηση της νέας.

Ας σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες του Στεφανοβικείου με “μεσοβέζικες” καταστάσεις που σκοπό έχουν μόνο να εξυπηρετούν ημετέρους και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν είναι άλλη από την ανόρυξη δημοτικής υδρευτικής γεώτρησης που μαζί με τον αγωγό μήκους 9 χλμ περίπου που εμείς σαν προηγούμενη δημοτική αρχή είχαμε κατασκευάσει, δίνουν τέλος στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.