Ανοίγει τις πόρτες του το Μουσείο του Βόλου

0
44

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα των Μουσείων, αρχίζει η επαναλειτουργία του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά). Η είσοδος την ημέρα των Μουσείων είναι ελεύθερη (ωράριο 9.00 με 14.00 και 18.00 με 21.00) και θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους δύο ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Ακόμη, παρατείνεται, έως την Κυριακή 14 Ιουνίου, η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921-1981, ενθυμήματα». Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης με σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα από την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.
Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «εγκαινιάζεται» ο ανανεωμένος και εμπλουτισμένος ιστότοπος του Μουσείου Πόλης, στη διεύθυνση www.vmoc.gr. Στη νέα ιστοσελίδα (η οποία θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά) εκτός από τις απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό (ηχητικούς ιστορικούς περιπάτους για τη δεκαετία του 1940, εικονικές διαδρομές στην πόλη), αλλά και πολυμέσα (βίντεο και υλικό από δράσεις της Διεύθυνσης). Δίνεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης της μεγάλης έκθεσης «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά», με την οποία εγκαινιάστηκε το Μουσείο, ενώ σε τακτική βάση θα παρουσιάζονται επιλεγμένες ιστορίες από την παρούσα έκθεση.
Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό. Στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2421029878, e-mail: museum.volos@gmail.com/.

Επίσης, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου αρχίζει η επαναλειτουργία των Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα: Επαναλειτουργούν τα τμήματα δανεισμού του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων και παραμονής σε κλειστούς χώρους. Η χρήση των αναγνωστηρίων θα γίνεται μόνο κατόπιν αίτησης κι εφόσον δεν είναι δυνατή η εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2421039644 & 2421021664, mail diki@diki.gr/.
Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας και οι όροι επίσκεψης ανά βιβλιοθήκη είναι:
Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου (Μακρινίτσης 81, κτήριο Σπίρερ, Βόλος): Ωράριο κοινού Δευτέρα-Παρασκευή 8.30-14.30 και Τρίτη, Πέμπτη 17.00-20.00. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως 2 άτομα ταυτόχρονα εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.
Βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου (παραλία Ν. Αγχιάλου): Ωράριο κοινού Τρίτη και Πέμπτη 8.30-14.30. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως 1 άτομο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.
Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας (Αναπαύσεως-Καραμπατζάκη, Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία): Ωράριο κοινού Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8.30-14.30. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως 1 άτομο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.