Αναφορά Ζέττας Μακρή

0
501 views

zeta-makri

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό : Εσωτερικών

ΘΕΜΑ : «Αποκατάσταση ζημιών αγροτικών δικτύου δήμου Ρήγα Φεραίου»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος που διατύπωσε η δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου δια του υπομνήματος, που απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Μαγνησίας και έχει δημιουργηθεί από την συνένωση των δύο πρώην Δήμων Φερών, Κάρλας και της Κοινότητας Κεραμιδίου. Έχει πληθυσμό που ξεπερνά τους 11.000 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, και καλύπτει μια έκταση περίπου 550 τ.χλμ. Η οικονομία του βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αυτή, όχι μόνο κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή αλλά και προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού δικτύου του δήμου Ρήγα Φεραίου. Λόγω των ζημιών αυτών, καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές για τους, κατεξοχήν, αγρότες και κτηνοτρόφους κατοίκους της περιοχής και, κατά συνέπεια, ενισχύονται τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν με ποικίλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
Με δεδομένη την έλλειψη πιστώσεων και την αδυναμία κάλυψης αυτών των ζημιών από την δημοτική αρχή, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα, που έθεσε η δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου. Αναμένουμε, κατά συνέπεια, για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Ρήγα Φεραίου λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ζημιές του αγροτικού δικτύου και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Βόλος, 8 – 10 – 2014

Ζέττα Μ. Μακρή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια