ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0
377 views

dioxi-ilektronikou-eglimatosΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κάθε εκλογική διαδικασία, συμμετέχει ενεργά διά του Προϊσταμένου της και λοιπών στελεχών της στη Συντονιστική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Εκλογών και την Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Εκλογών που λειτουργεί υπό αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, συμμετείχε χθες (01-09-2015) σε προκαταρκτική τεχνική σύσκεψη, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών και την αντιμετώπιση τυχόν ηλεκτρονικών επιθέσεων στα κρίσιμα ηλεκτρονικά – ψηφιακά συστήματα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσκλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών και συμμετείχε από κοινού με στελέχη του εν λόγω Υπουργείου, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) και του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε η διάθεση στελεχών στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία που βρίσκονται και λειτουργούν τα πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία, με σκοπό την αποτροπή επιθέσεων και την προστασία τους από κάθε κακόβουλη ενέργεια.

Σε επόμενη σύσκεψη θα καθορισθούν επιμέρους τεχνικά ζητήματα και θα ορισθούν τα κομβικά σημεία επαφής όλων των εμπλεκόμενων στην εκλογική διαδικασία φορέων, καθώς και τα κρίσιμα σημεία φιλοξενίας των πληροφοριακών συστημάτων, όπου θα διατεθεί το εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΑναστέλλονται για έναν μήνα οι πλειστηριασμοί
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση από τον ΟΑΕΔ που αφορά όλους
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.