Τηλέφωνα καταγγελιών

Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κασθαναία ένα κάστρο – φρούριο, μάρτυρας μιας άλλης ένδοξης εποχής

7η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας

Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κασθαναία ένα κάστρο – φρούριο, μάρτυρας μιας άλλης ένδοξης εποχής

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε), ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο Περιπατητικός Σύλλογος «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΘΑΝΑΙΑ» διοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. στις ομορφιές του χωριού Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η  αρχαία Κασθαναία αποκαλύπτεται. Η απόκρημνη πλαγιά, στα ανοιχτά του Κεραμιδίου, κρύβει τα ερείπια μιας πόλης, στην παραλία της οποίας σκόρπισαν τα συντρίμμια του περσικού στόλου μετά την ήττα του Ξέρξη το 480 π.Χ., όπως λέει ο Ηρόδοτος. Στην ανατολική πλευρά του βουνού των Κενταύρων είναι ορατά τα ερείπια από τα τείχη μιας πόλης, που εκτιμάται ότι είναι η αρχαία Κασθαναία………

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απο την είσοδο του χωριού Κεραμιδίου, εκεί θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Μέλη του συλλόγου «Αρχαία Κασθαναία» θα μας ξεναγήσουν και θα προχωρήσουμε προς το κέντρο του χωριού, όπου θα συναντήσουμε το καλντερίμι για να φτάσουμε στον Αη Γιάννη και στο κάστρο.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τη παραλία Καμάρι. Με περιβαλλοντική συνείδηση θα αποχαιρετήσουμε την όμορφη παραλία φροντίζοντας τον καθαρισμό της. Στη συνέχεια από καλντερίμι 3 χιλ. θα επιστρέψουμε στο χωριό Κεραμίδι για φαγητό, γλυκό ή καφεδάκι στην όμορφη πλατεία του χωριού.

Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας είναι γύρω στα 10 χιλιόμετρα, μέτριας δυσκολίας. Απαραίτητα, νεράκι, αδιάβροχο, σταθερά παπούτσια και καλή διάθεση.

Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στις ομορφιές του δήμου μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Σύλλογοι νεολαίας:

ΕΝΟΔΙΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Για πληροφορίες και εγγραφές:

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: τηλ. 2425024290

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε.: τηλ. 2428073993

Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου: τηλ.  2421025696

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση