Αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Αριστείδη Λαούδη

0
174 views

Τη συνέχιση του Θεματικού έτους Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με τίτλο «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές», που πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, σηματοδοτεί η εκδήλωση,

που αναφέρεται στην παρουσίαση της Αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του αείμνηστου Αριστείδη Λαούδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα νέου επιβατικού σταθμού Λιμένα Βόλου (TERMINAL).

Η ανακάλυψη και αποδοχή της λαϊκής ναΐφ ζωγραφικής στην Ελλάδα, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ανακάλυψη του Θεόφιλου μετά το 1929, από τον τεχνοκριτικό Ελευθεριάδη-Teriade. Το έργο του Θεόφιλου και αντίστοιχα η λαϊκή ναΐφ τέχνη, αγαπήθηκε από τη γενιά του ’30 και την Ελληνική διανόηση.

Ο Αριστείδης Λαούδης, που χωρίς να είναι Βολιώτης, εδώ δημιούργησε και από τον Βόλο έγινε γνωστός με αυτή την τέχνη, σε όλη την Ελλάδα.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται έργα από όλες τις φάσεις της δημιουργίας του, και τα εγκαίνια της θα γίνου την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, στην φιλόξενη αίθουσα του νέου επιβατικού σταθμού Λιμένα Βόλου (από την πλευρά του χώρου στάθμευσης), από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού». Κ. Ιγνάτιο, στις 19.00.

Στην εκδήλωση αυτή θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κωνσταντίνος Λαούδης, εκ μέρους της Οικογένειας Λαούδη, ενώ την κεντρική παρουσίαση θα κάνει ο Θοδωρής Σδρούλιας, Αρχιτέκτων – Δημοσιογράφος, ο οποίος έχει ετοιμάσει και μια προβολή προσωπικών ντοκουμέντων του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι από την Δευτέρα 4 έως την Κυριακή24 Νοεμβρίου 2019, και οι ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή: 18:00-21:00, και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο: 10.00 – 13.00.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια