Ακριβότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Από της 15 Οκτωβρίου η διάθεση

Ακριβότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Πρεμιέρα με τιμή αυξημένη σε σχέση με πέρσι αναμένεται να κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης στα πρατήρια υγρών καύσιμων.

Φέτος από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει ότι την ερχόμενη εβδομάδα στις αντλίες των πρατήριων η αναγραφόμενη τιμή θα είναι περίπου 0,97-0,98 ευρώ το λίτρο όταν πέρσι η σεζόν είχε ξεκινήσει με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να κινούνται στα 93 λεπτά το λίτρο.

Οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων σημειώνουν ότι στην περιφέρεια η μέση τιμή θα είναι λίγο πιο πάνω από 1 ως 1,03 ευρώ, ενώ οι αλλαγές που έφερε και φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα οδηγήσει την τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης περίπου στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τους ίδιους στις 15 Οκτωβρίου οπότε και ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αν δεν αλλάξει κάτι στις διεθνείς τιμές, η τιμή στην αντλία θα αναμένεται απαγορευτική για χιλιάδες νοικοκυριά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν αναμένεται να υπάρξει αυξημένη ζήτηση.

Άλλωστε η αγορά τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς καθοδική καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τις σημαντικές αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν τα καύσιμα ανάγκασε τους καταναλωτές να αναζητήσουν άλλες πηγές ενέργειας για να θερμάνουν τα σπίτια τους όπως για παράδειγμα τη χρήση του φυσικού αεριού. Αρνητικός παράγοντας της ζήτησης φέτος εκτιμάτε ότι θα είναι και το μικρότερο επίδομα θέρμανσης που πρόκειται να δώσει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.