Αιχμές από Χαρ. Πάσχο κατά του δήμου Ρ. Φεραίου για την αναβολή καταλογισμού οφειλών στη Χαλυβουργία

Αιχμές από Χαρ. Πάσχο κατά του δήμου Ρ. Φεραίου για την αναβολή καταλογισμού οφειλών στη Χαλυβουργία

antipolitefsi-anakoinoseisΣε παρωδία εξελίχθηκε η συνεδρίαση του χθεσινού Δ.Σ. του Δήμου Ρ.Φεραίου που σαν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, είχε την πρόταση της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων του δήμου σχετικά με τις οφειλές της Χαλυβουργίας που υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία του δήμου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των ιδιοκτητών Ν.Μάνεση και υιού, νομικών εκπροσώπων της εταιρίας και του Δήμου. Την έναρξη της φαρσοκωμωδίας κήρυξε ο δήμαρχος που ζήτησε από τους συμβούλους του να ψηφίσουν ‘’κατά συνείδησιν΄΄, άκουσον-άκουσον και μετά από αυτό παρέμεινε θεατής σε μια θυελλώδη συζήτηση που κράτησε 3 ώρες, μόνο γι αυτό το θέμα. Τη σκυτάλη έλαβε μετά από επίμονο αίτημά μας, δυσφορώντας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Παπαρούνας ο οποίος είναι και πρόεδρος της παραπάνω επιτροπής και ο οποίος υπέγραφε την πρόταση που ήρθε στο Δ.Σ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ζητήσαμε να ακούσουμε την πρότασή του κάτι που όφειλε να κάνει από μόνος του σεβόμενος την υπογραφή του. Όπως ήταν αναμενόμενο, πρότεινε να γίνει σεβαστή η πρόταση της επιτροπής, η οποία απορρίπτει το αίτημα της Χαλυβουργίας για πληρωμή 100.000 ευρώ συνολικά έναντι των 700.000 κλείνοντας το κεφάλαιο των οφειλών μέχρι και σήμερα.

Την ίδια πρόταση είχαν και οι έγκριτοι νομικοί του δήμου κ.κ. Γούσης και Καραγιώργος οι οποίοι την είχαν υποβάλλει και εγγράφως στην επιτροπή. Μάλιστα υπερθεματίστηκε από την Δημοτική Αρχή ότι για πρώτη φορά από το 2001, συνεδρίασε η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρώην δημοτική αρχή του κ. Κανάρη και μετέπειτα της κας Λαίτσου, αγνοώντας σκοπίμως ,ότι η Χαλυβουργία τόσα χρόνια έκανε χρήση των νομικών διατάξεων που της επέτρεπαν να πληρώνει το 40% των οφειλών και για το υπολειπόμενο ποσό να προσφεύγει στα Διοικητικά Πρωτοδικεία.Κι αν υποθέσουμε ότι ήταν όπως λέχθηκε, γιατί αυτός που επί τόσα χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος, δεν ΄το έθεσε ποτέ ως θέμα , ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ώστε να είναι εντάξει και με τη συνείδησή του? Κι ενώ θα περίμενε κανείς να υπερψηφισθεί η πρόταση της επιτροπής αλλά και των νομικών εκπροσώπων, πανηγυρικά, ώ του θαύματος ,άρχισαν οι ‘’κυβιστήσεις’’. Φαίνεται πως το ‘’κατά συνείδησιν’’ που πρότεινε ο Δήμαρχος, λειτούργησε καταλυτικά. Αποτέλεσμα αυτών, μετά από ‘’γυμναστικές επιδείξεις’’ τριών ωρών, να έρθει τελικά πρόταση για αναβολή!!! του θέματος, την οποία υπερψήφισε ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής, κος Παπαρούνας, αναιρώντας έτσι την ενυπόγραφη πρότασή του προς το Δ.Σ., με σκοπό τι? ‘’Παζάρι’’ με την εταιρία? Συμβιβασμό σε βάρος των νομικών διατάξεων που επισύρουν μέχρι και ποινικές ευθύνες για διαφυγόντα κέρδη του Δήμου? Ίδωμεν …

Εμείς όπως ήταν φυσικό υπερψηφίσαμε την πρόταση της Επιτροπής αλλά και των νομικών εκπροσώπων του Δήμου, θεωρώντας πως οι υποχρεώσεις στον ανταποδοτικό τομέα κάθε επιχειρηματία, θα πρέπει να είναι ίδιες μ’ αυτές του κάθε δημότη και επαγγελματία του τόπου μας.Περιμένουμε με αγωνία μετά την αναβολή του θέματος που αποφασίσθηκε χτες, τον τρόπο που θα ξαναεισαχθεί το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ., την πρόταση της επιτροπής και κυρίως ποιοι θα βάλουν την υπογραφή τους, αναλαμβάνοντας φυσικά και τις όποιες ποινικές ευθύνες τους αναλογούν, σε περίπτωση που παρουσιασθεί ‘’μαγειρεμένη’’…

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας