Αθωώθηκε ο 47χρονος γιατί δεν είχε πρόθεση θανάτωσης του σκύλου του

0
179 views

Σε μια σειρά ατυχών συμπτώσεων και γεγονότων που συνέβησαν αμέσως μετά από την επιστροφή από διακοπές που είχε πάει με τα δύο ανήλικα παιδιά του, απέδωσε ο 47χρονος από την Αθήνα τον θάνατο του μικρού σε ηλικία σκύλου του που άφησε στο αυτοκίνητο για 11 ώρες, κάτι που είχε αποτέλεσμα να πεθάνει από τη ζέστη και κατηγορούνταν για κακοποίηση ζώου συντροφιάς σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος, που ήρθε από την Αθήνα αργά χθες το πρωί και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που αποφάσισε να τον αθωώσει διότι δεν είχε δόλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος, ενώ πιο πριν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, του είπε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 €.
Το μεσημέρι οδηγήθηκε στα Δικαστήρια, σε κατάσταση σοκ και μη μπορώντας να πιστέψει ότι είχε χαθεί από τη ζωή ο «Μπόμπι», που ήταν το αγαπημένο ζώο της 11χρονης κόρης του και είχε υιοθετήσει πριν 1,5 χρόνο από φιλοζωική οργάνωση της Αθήνας.

Ο 47χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα με λεωφορείο και παρουσιάστηκε στις 11 χθες το πρωί στο Α.Τ. Αλμυρού, αναζητώντας το αυτοκίνητο του που είχε μείνει ακινητοποιημένο λόγω μηχανικού προβλήματος στο ΣΕΑ Αλμυρού από το βράδυ της Τρίτης, όπου και πληροφορήθηκε ότι είναι κρατούμενος και πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, για να του ασκήσει δίωξη για το θάνατο του σκύλου του.

Ο 47χρονος που μένει μόνιμα στην Αθήνα και είναι άνεργος, κάθισε στη συνέχεια στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για να δικαστεί, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα του επιβλήθηκε βαρύ διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 €!

Γυναίκα αστυνομικός του Α.Τ. Αλμυρού, που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε πως έλαβαν κλήση στις 12:15 το μεσημέρι της Τετάρτης για κάποιο σκύλο που βρίσκονταν μέσα σε σταματημένο αυτοκίνητο στον παράδρομο της Ε.Ο. δίπλα στο ΣΕΑ Αλμυρού. Φτάνοντας εκεί βρήκαν πυροσβέστες, και είδαν ότι πράγματι στο πίσω μέρος του οχήματος βρίσκονταν ένας σκύλος, ενώ ήταν λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού για να παίρνει αέρα.

Οι πυροσβέστες έσπασαν δύο παράθυρα επιχειρώντας να απεγκλωβίσουν το ζώο το οποίο ανάσαινε με δυσκολία, προσφέροντας του ταυτόχρονα νερό να πιει. Το σκυλί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και αρνήθηκε το νερό και τα χάδια των πυροσβεστών, εκπνέοντας τελικά μετά από λίγη ώρα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κτηνίατρος που μεταφέρθηκε από τους πυροσβέστες.

Οι αστυνομικοί τελικά τον ιδιοκτήτη του, από το τσιπ που έφερε το ζώο και τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε νεκρό στο αυτοκίνητό του που είχε αφήσει δίπλα από τον ΣΕΑ Αλμυρού.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια