enfiaΑιχμές Αχ. Μπέου κατά του πρώην Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη για την ήττα της πόλης

Οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό… Ο Βόλος εξαιρείται οριστικά και αμετάκλητα από τη λίστα των πόλεων της χώρας στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα διασφάλισης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τα αδιάσειστα στοιχεία, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα ποσοστά ανεργίας στην πόλη, φαίνεται να μην έπεισαν το Υπουργείο Εργασίας.

Το γεγονός ότι ο Βόλος κατατάσσεται πρώτη πόλη με τα ποσοστά ανεργίας να «σκαρφαλώνουν» στο 38% αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την εφαρμογή του προγράμματος πιλοτικά στην πόλη, αντί στη γειτονική Καρδίτσα, παραβλέπονται.

Ενωμένα Φροντιστήρια

«Δυστυχώς η υπόθεση της πιλοτικής εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως διαφαίνεται από τις αλλεπάλληλες επαφές που πραγματοποιήσαμε με το αρμόδιο υπουργείο, μάλλον χάνεται για την πόλη του Βόλου», ανακοινώθηκε χθες αργά το απόγευμα, από το γραφείο τύπου του νέου Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μπέος είχε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή, να «κερδίσει» ο Βόλος το πρόγραμμα. Περίπου χίλιες οικογένειες θα ενισχύονταν οικονομικά με χρηματικό ποσό από 200 έως 400 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Τελικώς κανείς από την πόλη δεν θα πάρει ούτε ευρώ, αφού το πρόγραμμα χάθηκε. Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της «ήττας» της πόλης, που συνιστά πλήγμα για τις οικογένειες που θα μπορούσαν να ανακουφιστούν έστω και προσωρινά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Υπουργείο Εργασίας, δεν ορίστηκε καν το ραντεβού που ζήτησαν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου -πλην της ΛΑΣ- προκειμένου να πείσουν με τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος στο Βόλο.

Προχθές, ο πρώην Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, άφηνε αιχμές κατά του νέου Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ότι τηρεί σιγή ιχθύος για την τύχη του προγράμματος, που διεκδικήθηκε επί των ημερών του.

Σηκώνοντας το γάντι, ο κ. Μπέος πέρασε χθες στην αντεπίθεση. «Είναι πέρα από κάθε λογική να βρεθούμε εμείς κατηγορούμενοι και μάλιστα από εκείνους, όπως ο ακραιφνής κυβερνητικός Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, επί των ημερών των οποίων χάθηκε το πρόγραμμα», η απάντηση του κ. Μπέου.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του, «ως νεοεκλεγείσα δημοτική Αρχή αναλάβαμε να διεκδικήσουμε, με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων, την αλλαγή της ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης και ασφαλώς είναι πέρα από κάθε λογική να βρεθούμε κατηγορούμενοι και μάλιστα από εκείνους, όπως ο ακραιφνής κυβερνητικός δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, επί των ημερών των οποίων χάθηκε το πρόγραμμα.

Παρά ταύτα δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε τις προσπάθειες ελπίζοντας σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ειδοποιός μας διαφορά. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε και δεν χανόμαστε σε ανούσιες, βαρετές και αναποτελεσματικές αναλύσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά παλεύουμε όλα τα θέματα με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων της πόλης και των δημοτών.

Στον κ. Σκοτινιώτη ταιριάζει απόλυτα το «καλώς τόνε κι ας άργησε». Μακάρι να έδειχνε τη μισή έστω ευαισθησία και ανησυχία τα χρόνια που είχε στα χέρια του τις τύχες της πόλης.

Σήμερα όλα θα ήταν κατά πολύ καλύτερα και δεν θα χρειάζονταν μια ολόκληρη ομάδα αιρετών και συνεργατών της παράταξής μας να τρέχει ολόκληρο το καλοκαίρι για να ενημερωθεί και να βάλει σε μια σειρά το χάος που παραλάβαμε, και να δέχεται τώρα την άστοχη και άδικη κριτική του συστήματος που είχε εγκατασταθεί για να υπηρετεί την ματαιοδοξία και την αλαζονεία του αποδοκιμασθέντος οικτρά πρώην Δημάρχου, που ως μέγιστο επίτευγμά του έχει να παρουσιάσει ότι άφησε την πόλη χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι!».

Στο μεταξύ, επιστολή προς την επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε η Βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή για το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, υποστηρίζοντας ότι οι αρχικές προτάσεις της πιλοτικής εφαρμογής σε περιοχές που έχουν αρνητικά στοιχεία στην απασχόληση εγκαταλείφθηκαν.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.