Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00 συνεδρίασε έκτακτα, πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Παλληκάρης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση και επεσήμανε ότι με έγγραφο της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου που βρίσκεται η περιοχή, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΥΨΗΛΗ (3).

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι θα τεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας τους. Να ενημερωθούν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι πρέπει να δημοσιευθεί ξανά στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο Δεκάλογος της Προστασίας του Πολίτη κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από εντολή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την εξασφάλιση της μέγιστης ετοιμότητας για τον άμεσο έλεγχο και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στην εφαρμογή των μέτρων.

Τέλος, τονίστηκε ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παρακολουθεί τις εξελίξεις των φαινομένων προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεσα η ενημέρωση και η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Δημήτρης Παλληκάρης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σταύρος Χατζής και Βαγγέλης Γιαννακός, ο Δ/τής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, κ. Στέφανος Καρκάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Βλόντζος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου,  κ. Κωνσταντίνος Τσίκας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Λεωνίδας Λάβδας και ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Απόστολος Βασιλόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.