Άρχισαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια

Άρχισαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια

Ολοκληρώθηκαν χθες οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Τάξης των Γενικών Λυκείων οι οποίοι την Παρασκευή 8 Ιουνίου ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα χθες ξεκίνησαν οι εξετάσεις και στα Γυμνάσια οι οποίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας.
Σε τέσσερα μόλις μαθήματα διαγωνίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος, οι μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείων. Αυτό που ισχύει από πέρυσι στα Γυμνάσια και στις Τάξεις, εφαρμόστηκε φέτος και στη Γ’ Τάξη.
Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες το σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων θα μεταφερθεί τα επόμενα χρόνια και στις άλλες δύο Τάξεις Λυκείου.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές ξεκίνησαν την Τρίτη και χθες τελείωσαν, ενώ την Παρασκευή 8 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ. Μια μέρα νωρίτερα αρχίζουν οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Για την καλύτερη οργάνωση των πανελλαδικών διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ειδική σύσκεψη παρουσία προέδρων εξεταστικών κέντρων και άλλων στελεχών, όπου δόθηκαν όλες οι απαιτούμενες κατευθυντήριες γραμμές.

Στα Γυμνάσια οι ενδοσχολικές εξετάσεις άρχισαν χθες. Την Τετάρτη ολοκληρώνονται οι εξετάσεις, βγαίνουν τα αποτελέσματα και τα απολυτήρια, ενώ όσοι μαθητές μείνουν μετεξεταστέοι μπορούν να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία για δέκα ημέρες στο σχολείο από τους καθηγητές. Στο τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις στα Γυμνάσια.
Πάντως για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές των Γυμνασίων εξετάζονται γραπτώς μόλις σε τέσσερα μαθήματα, κάτι που από τους εκπαιδευτικούς κύκλους επιδέχεται πολλών παρατηρήσεων.

Την ίδια στιγμή παράταση μέχρι και τις 6 Ιουνίου δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τις εγγραφές των μαθητών στην επόμενη Τάξη Γυμνασίου και Λυκείου.
Όπως αναφέρουν διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, οι μισοί περίπου γονείς λόγω δυσκολιών που αντιμετώπισαν, πραγματοποίησαν την εγγραφή του παιδιού τους στο σχολείο, καθώς μόνοι τους στο σπίτι δεν μπορούσαν.

Σε πολλά Γυμνάσια της πόλης αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις, όπου παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.