Δεν είναι πλέον αξιόποινη πράξη, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, την 1η Ιουλίου 2019,  η “εκμετάλλευση πόρνης“.

Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος και αθώωσε κατηγορούμενο ο οποίος είχε καταδικαστεί για το αδίκημα το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και συγκεκριμένα, το ΣΤ΄Ποινικό Τμήμα, έκανε δεκτή την αναίρεση του 50χρόνου κατηγορουμένου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε κηρυχθεί ένοχος επειδή  “κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της”.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρονος  «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν  επ΄αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Ενωμένα Φροντιστήρια

Οι αρεοπαγίτες, του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν στην απόφαση του ότι κατά το άρθρο 350 “εκμετάλλευση πόρνης” του παλαιού  Ποινικού Κώδικα “άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη”. Ωστόσο, με το νέο Ποινικό Κώδικα,  η   πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης”, δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη και συνεπώς ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τον 50χρονο από την κατηγορία.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.