Άμεσο εμπλουτισμό της Κάρλας από τον Πηνειό ζητούν ΚΕΜΕΒΟ και Οικολόγοι

0
547 views

podilasia-bird-watching-limni-karlaΘετικοί στον εμπλουτισμό της λίμνης Κάρλας με νερά από τη λεκάνη απορροής και τον Πηνειό, δηλώνουν ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΚΕΜΕΒΟ και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, που σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι το κρίσιμο διάστημα του Χειμώνα, που υπάρχει περίσσεια νερών παρέρχεται ανεκμετάλλευτο και η λίμνη οδηγείται στην καταστροφή το καλοκαίρι που έρχεται, ενώ δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για να μη συμβεί αυτό.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, το Κέντρο για τη Μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τη στιγμή που εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χύνονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας και στο Αιγαίο από τον Πηνειό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός κάνει συσκέψεις για να φέρει νερά από… τον Αχελώο! Μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισε το θυρόφραγμα στη σήραγγα της Κάρλας, που οδηγούσε πολύτιμα νερά της Θεσσαλίας στον Παγασητικό, μετά τη δυναμική επέμβαση των οικολογικών οργανώσεων στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας.

Οι οικολογικές οργανώσεις είναι αντίθετες με φαραωνικά έργα, όπως αυτό του Αχελώου, που κόστισαν τεράστια ποσά στη χώρα μας, χωρίς επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οδήγησαν μαζί με άλλες αντίστοιχες σπατάλες στην οικτρή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

«Την ίδια στιγμή το έργο της Κάρλας κινδυνεύει, από έλλειψη νερών, τα οποία αντί να οδηγούνται στη λίμνη, αφήνονται να τρέχουν στη θάλασσα. Και για το λόγο αυτό κινδυνεύει η χώρα μας να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα σχεδόν 200 εκατομμύρια Ευρώ που έχει κοστίσει, μέχρι στιγμής, το έργο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις φορείς που υπογράφουν ζητούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να φροντίσει να πέσουν άμεσα νερά από τη λεκάνη απορροής της Κάρλας και τον Πηνειό στη λίμνη. Το κρίσιμο διάστημα του Χειμώνα, που υπάρχει περίσσεια νερών παρέρχεται ανεκμετάλλευτο και η λίμνη οδηγείται στην καταστροφή το καλοκαίρι που έρχεται. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μη συμβεί αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια